Ananas carpaccio met kokosyoghurt en muntolie

Ananas carpaccio met kokosyoghurt

Ananas carpaccio is simpel om te maken en erg lekker met kokosyoghurt en muntolie. Strooi er nog wat blauwe bessen over en je hebt een heerlijk dessert!

5 ingrediënten

Al lang heb ik het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver in huis en alhoewel ik het al vaak doorgebladerd heb heb ik er nog nooit iets uit gemaakt. Toen ik opzoek moest naar een budget recept bedacht ik me dat je ook kunt besparen door minder ingrediënten te gebruiken. De dingen die je nodig hebt voor dit recept zijn op zich niet heel goedkoop maar omdat je niet veel producten gebruik valt de prijs per persoon mee. Het fruit geserveerd op deze manier ziet er feestelijk uit en de combinatie van smaken is echt perfect!

Kokosyoghurt

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo dol op yoghurt, vaak vind ik de smaak net te scherp of is de yoghurt waterig. Bij de tropische ananas past ook een tropische yoghurt en alhoewel er ook yoghurt is met kokossmaak is er ook een yoghurt gemaakt van kokosmelk en die heb ik in dit gerecht gebruikt. Zacht van smaak en heerlijk tropisch. Door het gebruik van deze yoghurt is dit gerecht ook nog eens vegan.

Ananas carpaccio met kokosyoghurt

Wat heb je nodig voor de ananas carpaccio met kokosyoghurt:

  • 5 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels kokosyoghurt
  • 1 rijpe ananas, geschild en in dunne plakken
  • 100 gram blauwe bessen, gehalveerd
  • 1 limoen, rasp en sap

Hoe maak je de ananas carpaccio met kokosyoghurt:

  1. Meng de blaadjes munt met de olijfolie in een mini foodprocessor of gebruik een vijzel. Meng een lepel van de muntolie door de kokosyoghurt. Verdeel de ananas over een schaal, schep het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de blauwe bessen.
  2. Verdeel de rasp en het sap van de limoen erover. Strooi er wat kleine blaadjes munt over en giet er eventueel nog wat extra muntolie over, serveer direct.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Ananas carpaccio met kokosyoghurt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie