Geroosterde pastinaak en witte bonen soep

geroosterde pastinaak en witte bonen soep

Geroosterde pastinaak en witte bonen soep, een heerlijke smaakvolle soep. Door de prachtige lichte kleur staat deze soep ook mooi op de kersttafel.

Eerst wilde ik deze soep in glaasjes serveren maar daar vond ik deze soep toch net iets te robuust voor. Een klein kopje van deze soep met pastinaak en witte bonen is beter en precies genoeg voor een mooie start van het kerstdiner. De rest bewaar je voor tweede kerstdag, een flinke kom met een heerlijk stukje brood.

Pastinaak

Pastinaak is een bijzonder knolgewas, jaren lang volkomen onbekend maar de laatste jaren is het aan een opkomst bezig. Toch is dit een ouderwetse groente en echt heel lang geleden werd pastinaak gegeten als aardappel. Wij zijn er dol op en een recept van pastinaaksoep met kerrie is bij ons al jarenlang favoriet.

Witte bonen

In deze soep zorgen de witte bonen voor binding en een romige smaak. In deze soep gebruikte ik gewoon een pot witte bonen, die zijn heerlijk zacht en smeuïg. De combinatie van de smaakvolle pastinaak met de zachte witte bonen is echt heel lekker. Knoflook en rozemarijn maken deze soep helemaal af.

geroosterde pastinaak en witte bonen soep

Wat heb je nodig voor de geroosterde pastinaak en witte bonen soep:

  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 ui, geschild en in kwarten
  • 1-2 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 pot (540 gram) witte bonen, afgegoten
  • 1,5 liter groentebouillon
  • citroensap
  • pompoenpitten

Hoe maak je de geroosterde pastinaak en witte bonen soep:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Verdeel de teentjes knoflook, pastinaak, ui en rozemarijn over een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 45 tot 55 minuten in de oven totdat de pastinaak gaar is en begint te kleuren.
  2. Laat iets afkoelen en knijp de knoflook uit de schil. Doe dit samen met de pastinaak, ui, witte bonen en de bouillon in een pan en gebruik de staafmixer om er een gladde romige soep van te maken.
  3. Breng op smaak met wat extra zout en peper en een scheutje citroensap. Verdeel de soep over de komen en serveer met wat pompoenpitten en olijfolie erover.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde pastinaak en witte bonen soep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie