Pastinaaksoep of vergeten groentesoep

pastinaaksoep

Vergeten groentesoep klinkt toch veel beter dan pastinaaksoep?  De smaak van deze soep heerlijk is. kruidig en verwarmend. Comfort food noemen ze dat op veel Engelstalige sites.

Je zou dat kunnen vertalen met troostvoedsel…
En wie heeft er nu af en toe geen behoefte aan iets warms en kruidig? Deze soep is al jaren een favoriet hier en laat het zo lekker ruiken in huis.

Pastinaak was ooit een vergeten groente maar de laatste jaren wordt deze groente weer ontzettend populair, pastinaak is ook erg veelzijdig. Lekker in een stamppotje of in een stoofschotel.

Pastinaaksoep

Wat heb je nodig voor de pastinaaksoep:

25 gram boter
500 gram pastinaak geschild en in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderie, in stukjes
1 eetlepel kerriepoeder
1,5 liter groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
olijfolie, stukjes geroosterde pastinaak, peterselie

Hoe maak je de pastinaaksoep :

1. Verwarm de boter in een ruime kookpan en bak de pastinaak, ui en de bleekselderie ongeveer 10 minuten op een laag vuur en roer af en toe even door. Strooi de kerriepoeder erover, roer die erdoorheen en laat de gesloten pan dan 10 minuten op een laag vuur sudderen.
2. Voeg de bouillon toe en breng weer aan de kook. Leg de deksel terug op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur koken. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en giet hem daarna eventueel nog door een zeef voor een extra gladde afwerking. Voeg de kookroom en de peterselie toe, verwarm nog even goed door.

Voor het serveren kun je er een scheutje olijfolie over gieten en wat peterselie over strooien. Ook kun je nog wat reepjes gegrilde pastinaak bij de soep geven.

De inspiratie voor de pastinaak soep

Gebaseerd op een recept uit GoodFood Magazine

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Pastinaaksoep

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaaksoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

7 thoughts on “Pastinaaksoep of vergeten groentesoep

  1. Pingback: Gegrilde vier groenteschotel | Cookingdom

Geef een reactie