Mix voor warme chocolademelk

Mix voor warme chocolademelk

Deze mix voor warme chocolademelk is zo gemaakt en echt veel lekkerder dan wanneer je chocolademelk maakt met alleen cacao en suiker. Je hoeft enkel nog je favoriete melk toe te voegen voor een heerlijke mok chocolademelk.

Chocolade

Het mengsel van de bittere cacao en de melkchocolade zorgen voor een goeie balans in de smaak. Maar mocht je van een iets bittere chocolade melk houden gebruik dan gerust pure chocolade. Wij maken onze warme chocolade meestal met gewone melk, maar ik denk dat hij ook erg goed zou smaken met amandelmelk!

Maizena

Een beetje bijzonder ingrediënt in deze chocolade mix is toch wel de eetlepel maizena. Dit soort ervoor dat de warme chocolade melk mooi romig wordt. Meestal wordt maizena gebruikt om een saus te binden en het zorgt voor zachtere baksels.

Je kunt dit recept eenvoudig verdubbelen zodat je een lekker voorraadje hebt staan, deze mix voor chocolade melk is namelijk echt heel handig om in huis te hebben. En zorg dan ook gelijk voor (mini) marshmallows om het af te maken.

Mix voor warme chocolademelk

Wat heb je nodig voor de mix voor warme chocolademelk:

  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 85 gram melkchocolade, fijn gehakt
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1/8 theelepel zout

Hoe maak je de mix voor warme chocolademelk:

  1. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Je kunt de mix bewaren in een goed afgesloten pot.
  2. Om chocolademelk te maken verwarm je 250 ml melk, doe er 3 eetlepels van het chocolademengsel bij en roer totdat alles opgelost is.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Dit recept werd voor het eerst gepubliceerd op 24 december 2014, in januari 2019 is het bericht opgefrist en van nieuwe foto’s voorzien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mix voor warme chocolademelk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie