Kip katsu Japanse kipschnitzel

Kip katsu

Kip katsu oftewel een Japanse kipschnitzel! Vergelijkbaar maar tegelijkertijd toch heel anders dan een klassieke schnitzel. Extra knapperig door de panko paneerlaag.

Kip Katsu

Traditioneel wordt kip katsu gebakken in de hete olie en alhoewel ik al wel eens kip gefrituurd heb, en dat best te doen is, vind ik het toch veel makkelijker om ze in de oven te bakken.

Panko

Panko paneermeel heeft veel grotere stukjes dan de fijne standaard paneermeel. Als je eenmaal panko gebruikt hebt wil je eigenlijk niet anders meer. Voor de kip katsu bruin ik de panko eerst al even voor zodat de Japanse kipschnitzel prachtig goudbruin en knapperig wordt.

Kip katsu

Wat heb je nodig voor de kip katsu:

  • 100 gram panko
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kilo kipfilet
  • zout en peper
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • tonkatsu saus of barbecue saus

Hoe maak je de kip katsu:

  1. Verwarm de panko met de olijfolie in een ruime koekenpan totdat de panko begint te kleuren. Laat afkoelen op een bord. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de kipfilets overdwars zodat je 2 platte stukken krijgt. Mochten sommige stukken nog te dik zijn dan kun je ze tussen bakpapier leggen en plat maken met een deegroller of een koekenpan.
  3. Doe de bloem in een diep bord en klop de eieren los met een klein scheutje water in een ander diep bord.
  4. Haal de kip door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de geroosterde panko. Duw even goed aan. Plaats de kip op de bakplaat en bak 30 tot 40 minuten totdat de kip helemaal gaar is.
  5. Laat heel even afkoelen en snijdt in plakken. Serveer met de tonkatsu saus.

De Tonkatsu saus koop je bij de Aziatische supermarkt, wij vonden hem erg lekker maar is heel simpel te vervangen door je favoriete barbecue saus!

Ik serveerde mijn chicken katsu met Hawaïaanse macaroni salade en witte rijst. Samen is dit ook wel bekend als een Hawaiian plate lunch.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip katsu Japanse kipschnitzel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie