Witte bonen salade met citroen

Witte bonen salade met citroen

Deze witte bonen salade met citroen is een heerlijke eenvoudige en smaakvolle lunch. De peterselie en het sjalotje passen goed bij de witte bonen. Een heel klein beetje chilipeper maakt deze simpele bonensalade helemaal af.

Witte bonen

Witte bonen zijn altijd handig om in huis te hebben, meestal heb ik wel een blik staan en soms als ik het gepland krijg kook ik gedroogde witte bonen om mijn witte bonen chili mee te maken.

Rode peper

Je kunt deze salade zo pittig maken als je zelf wilt. Ik had geen rode peper in huis dus gebruikte een snufje chilipeper. Het grote voordeel hiervan is dat je beter kunt doseren hoe pittig het wordt omdat je met een verse rode peper nooit precies weet hoe pittig deze is.

Delicious

Dit receptje vond ik in de Delicious van vorige maand, ik was heel benieuwd naar de citroen die gebakken moest worden in de olie. Het was eigenlijk de bedoeling dat de olie gebruikt zou worden in de salade maar ik vond dat de olie teveel verkleurd was door het bakken van de citroenen en heb die niet door de salade gedaan.

Witte bonen salade met citroen

Wat heb je nodig voor de witte bonen salade met citroen:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 citroen, in partjes
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • chilipoeder
 • zout en peper
 • 1 blik cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 bosje platte peterselie, alleen de blaadjes

Hoe maak je de witte bonen salade met citroen:

 1. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak de partjes citroen 2-3 minuten per kant goudbruin.
 2. Meng de rest van de olijfolie met het sjalotje en de knoflook. Voeg chilipoeder naar smaak toe en breng op smaak met zout en eventueel peper.
 3. Meng de cannellinibonen en de blaadjes peterselie erdoor. Verdeel over 2 borden en serveer er de partjes citroen apart bij en knijp deze boven de salade uit.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Witte bonen salade met citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie