Kokos cake, die ook nog eens vegan is

Kokos cake

Deze kokos cake met kokosroom is heel simpel om te maken, heerlijk luchtig en lekker. En als je nog nooit kokosslagroom gemaakt hebt is dat iets dat ik zeker aan kan raden, zo lekker!

Dit recept is ook nog eens vegan, geen boter, geen eieren en toch heerlijk luchtig. Deze kokos cake heeft een subtiele kokossmaak.

Kokos

Wij zijn echt dol op kokos zowel in zoete als in hartige gerechten. Vaak gebruik ik kokosrasp in mijn baksels en kokosmelk in mijn hartige gerechten. Deze keer gebruikte ik de melk in de cake en heerlijke kokosroom als frosting. De kokosroom maakte ik van een blikje kokosroom, het wordt net zo heerlijk romig als slagroom en smaakt heerlijk naar kokos.

Suikervervanger

Deze cake maakte ik met een suikervervanger, deze is gewoon 1 op 1 te vervangen door gewone suiker. Het recept voor deze cake is best flexibel. De kokosmelk kan vervangen worden door elke andere plantaardige melk of voeg wat vanille toe.

En is onze Sherlock niet schattig zo?

Kokos cake

Wat heb je nodig voor de Kokos cake:

Voor de cake:

  • 285 gram bloem
  • 11/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram suiker of suikervervanger
  • 110 gram kokosolie, gesmolten
  • 355 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel azijn

Voor de kokosroom:

  • 1 blik kokosroom
  • 1 theelepel zoetstof naar keuze

Hoe maak je de Kokos cake:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 25 cm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Meng in een ruime kom de bloem, baksoda, zout en suiker. Voeg de kokosolie, kokosmelk en azijn toe en roer tot een glad beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake 30-40 minuten. Test of de cake gaar is door er met een sateprikker in steken, als deze schoon blijft is de cake goed.
  4. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en ga dan met een mes langs de rand om de cake helemaal los te maken. Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  5. Maak ondertussen de kokosslagroom. Klop de room uit het blik kokosroom samen met de zoetstof totdat deze mooi stevig is.
  6. Als de cake helemaal afgekoeld is kun je deze besmeren met een laag kokosroom. Ik gebruikte niet alle room. Je kunt de rest bewaren in de koelkast en gebruiken voor je toetje of koffie.

Ik versierde de cake met wat gouden parels, niet echt nodig wel mooi.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokos cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Kokos cake, die ook nog eens vegan is

Geef een reactie