Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca oftewel hoerenpasta. Dit gerecht met mooie volle en bijzondere smaken is erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. De bijzondere naam heeft ook een aantal bijzondere verklaringen.

Puttanesca

Het verhaal gaat dat dit gerecht zijn naam dankt aan het feit dat het zo simpel is om te maken dat de dames van lichte zeden dit makkelijk even klaar konden maken na hun drukke werkzaamheden. Veel logischer vind ik het verhaal dat beweert dat het in een restaurant ontstaan is waar ze alle spullen die er nog waren aan het einde van de avond bij elkaar gooide en ze dit een hoerenzooitje noemden…

Ansjovis

Het blijft een vreemde naam voor dit gerecht dat zijn smaak te danken heeft aan ansjovis, olijven en chilipeper. Samen met de tomaten en spaghetti zorgt dit voor lekker veel smaak en een snelle maaltijd. Ansjovis heeft een bijzondere smaak maar wanneer je het mengt met de juiste ingredienten zorgt het voor iets bijzonders.

Pasta alla puttanesca

Wat heb je nodig voor de pasta alla puttanesca:

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 1 blik cherrytomaten
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram kalamata olijven
  • 2 eetlepels kappertjes,afgespoeld
  • verse peterselie,gehakt

Hoe maak je de pasta alla puttanesca:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak de ui totdat deze zacht begint te worden. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak deze kort mee.
  2. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Doe er de tomaten en Italiaanse kruiden bij en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de olijven, kappertjes en peterselie toe en laat nog even goed doorwarmen. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met wat extra peterselie.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta alla puttanesca
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie