Snelle tomaten groente soep,

Snelle tomaten groente soep met courgette

Deze snelle tomaten groente soep is stevig, smaakvol en simpel. Heerlijk op zaterdag na de voetbal met een tosti maar ook als snelle gezonde lunch is deze soep zeer geschikt.

Veranderingen

De laatste maanden zijn er nog maar weinig nieuwe recepten online verschenen. Drukte, veranderingen, geen inspiratie en behoefte aan simpele bekende gerechten veroorzaakten dit. Ik heb daarom besloten om mijn gerechten simpel te houden op dit moment en ze gewoon te delen als ze in de smaak vallen.

In de bonus

Ik koop graag de bonusaanbiedingen van de Albert Heijn en laatst waren de roerbak groenten in de aanbieding. Ik kocht de Provençaalse mix met courgette, wortel, ui en paprika en dit leek me een perfecte basis voor mijn snelle tomaten groente soep.

Snelle soep

Soms heb ik gewoon geen tijd, zin of fut om alle groenten nog te snijden en is een kant en klare groentemix een goeie inspiratie bron. Natuurlijk kun je voor dit recept je overgebleven groente uit de koelkast trekken of zelfs gewoon een zak boeren soepgroente gebruiken. Het gaat er maar om dat je een idee krijgt voor een gezond en simpel gerecht.Enne de dagen dat ik wel volop tijd heb maak ik ook graag soep met zelf getrokken bouillon en vers gesneden groenten. Maar balans is een mooi iets!

Snelle tomaten groente soep met courgette

Wat heb je nodig voor de snelle tomaten groente soep met courgette:

  • olijfolie
  • roerbakgroente Provençaals (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1 fles passata (400 ml)
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper

Hoe maak je de snelle tomaten groente soep met courgette:

  1. Verwarm op halfhoog vuur een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg de roerbakgroente toe en bak een minuut of 5 totdat de courgette zacht begint te worden. Doe de knoflook erbij en bak deze kort mee.
  2. Voeg de tijm, rozemarijn en de passata toe en roer even goed door. Giet de bouillon erbij breng aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Snelle tomaten groente soep met courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie