Dalgona koffie speciale koffie voor thuis

Dalgona koffie speciale koffie voor thuis

Ineens was het al over the internet, heel mijn Instagram werd er door overspoeld, dalgona koffie oftewel fluffy koffie. Nu je niet meer zomaar even een latte, cappuccino of andere speciale drank in de stad kunt gaan drinken wordt er gezocht naar alternatieven voor thuis. En alhoewel dit er profi uitziet is een dalgona koffie super simpel om te maken.

4 ingrediënten

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de dalgona koffie en ik heb die toevallig altijd in huis. Het is handig als je een handmixer hebt om te kloppen, ik gebruikte gewoon maar 1 klopper van de twee die er eigenlijk op horen. Maar met een handklopper, wat armkracht en uithoudingsvermogen gaat het ook zeker lukken.

Dalgona ijskoffie

Ik maakte mijn super romige dalgona koffie met koude melk en ijsblokjes en vond dat echt heerlijk! Maar je schijnt dit ook te kunnen maken met warme melk. Gebruik gewone melk of plantaardige melk, gewoon wat jij in huis hebt. Het is luchtig, zijdezacht schuim wat je maakt en het smaakt naar sterke koffie. Als je het door de melk roert is het heerlijk romig en verslavend lekker.

Wat heb je nodig voor de Dalgona koffie:

  • 1 eetlepel instant espresso
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel heet water
  • glas melk met ijsklontjes

Hoe maak je de Dalgona koffie:

  1. Meng het espresso poeder met de suiker in een ruime schaal. Voeg het hete water toe en klop totdat je een mooi schuim hebt. Dit gaat echt het makkelijkste met een handmixer.
  2. Schep het koffieschuim op het glas met melk. Maak een foto en post dit op je favoriete social media kanaal. Roer door en geniet van je bijzondere koffie.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Dalgona koffie
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie