Super simpel flatbread zonder kneden

Super simpel flatbread zonder kneden

Je zou zeggen dat iedereen aan het bakken geslagen is, de bloem is steeds op in de supermarkt. Kun je nog een pak bloem vinden dan is het wel een goed idee om daar een super simpel flatbread zonder kneden mee te maken! Heerlijk bij soep of een salade maar ook uit de hand onweerstaanbaar.

Super simpel

Lekker simpel ook, je mengt het deeg, kneden is dus niet nodig. Je laat het een uurtje rijzen, rolt het uit en bakt het op een hete plaat of pizzasteen. Als je geen pizzasteen hebt kun je hier goed een omgekeerde bakplaat voor gebruiken.

Kruiden

Je kunt daarna verse kruiden en gesmolten boter over het flatbread smeren. Maar in deze tijden gebruik je natuurlijk gewoon wat je in huis hebt, een restje kruidenboter, olijfolie of zoals ik deed, kruiden uit de vriezer. Ik gebruik graag verse kruiden in mijn gerechten, het is heerlijk en ziet er ook altijd mooi uit op de foto’s. Als ik geen verse kruiden heb gebruik ik kruiden uit de diepvries, vaak heb ik daar peterselie en dille wel bij zitten.

Super simpel flatbread zonder kneden

Wat heb je nodig voor super simpel flatbread zonder kneden:

 • 375 gram bloem
 • 1 zakjes gist
 • 2 eetlepels fijngesneden rozemarijn
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 330 ml bier
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels kruiden, naar smaak
 • 2 eetlepels olijfolie of gesmolten boter

Hoe maak je super simpel flatbread zonder kneden:

 1. Meng in een kom de bloem, gist, rozemarijn, knoflook en zout. Voeg het bier en de olijfolie toe en roer met een spatel totdat alles gemengd is.
 2. Dek de kom af en laat op een warme plaats 1 tot 2 uur rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is.
 3. Verwarm ondertussen de oven 30 minuten voor met een pizzasteen of bakplaat erin tot 260 graden Celsius. (warmste stand) Laat de steen of plaat goed warm worden.
 4. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Plaats 1 deel van het deeg op een met bloem bestoven stuk bakpapier. Rol of duw het deeg met je handen in een cirkel van ongeveer 25 cm. Bestrijk met wat olijfolie. Haal de hete steen of bakplaat voorzichtig uit de oven en plaats het brood met het bakpapier hierop.
 5. Bak het brood 10 tot 15 minuten totdat het brood goudbruin is. Doe hetzelfde met de andere heft van het deeg.
 6. Meng ondertussen de kruiden met de olie of boter en bestrijk het nog warme brood hiermee. Serveer warm!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Super simpel flatbread zonder kneden
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Geef een reactie