Plakkerige kip met een frisse salade

Plakkerige kip met een frisse salade

Ik denk dat dit toch wel een van de lekkerste gerechten is die ik de afgelopen tijd maakte. Deze plakkerige kip met een frisse salade heeft zoveel smaak! De marinade is zout, zoet en een beetje pittig en de salade is heerlijk fris.

Plakkerige kip

Ik zag dit voorbij komen op 24 kitchen en dacht gelijk, dit gaan ze hier lekker vinden! Ik gebruikte een mix van kippen dij vlees en drumsticks voor de plakkerige kip. Op het einde van de baktijd voor de kip was de saus nog niet plakkerig genoeg. Ik heb de kip er even uitgehaald en de ovenschaal terug gezet in de oven totdat de saus echt dik en plakkerig was. Daarna heb ik de kip nog even door de saus gehaald voor extra plakkerigheid.

Frisse salade

Deze salade is lekker fris door de ananas die ik eigenlijk wilde vervangen door mango, helaas was die nog niet rijp. Het was wel erg lekker met ananas die ik nog in de diepvries vond. Ik heb meestal wel wat diepvries fruit in huis zoals kersen en blauwe bessen voor smoothies en dat soort dingen.

Plakkerige kip met een frisse salade

Wat heb je nodig voor de plakkerige kip met een frisse salade:

Voor de kip:

 • 3 teentjes knoflook, geperst
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 120 ml honing
 • 100 ml sojasaus
 • 1/2 theelepel chilipoeder
 • 2 eetlepels sesamolie
 • 2 eetlepels vissaus
 • 1 kilo kip, drumsticks en dij
 • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
 • partjes limoen

Voor de salade:

 • 1 komkommer, in halve plakjes
 • 100 gram ananas, in blokjes
 • 1 rode ui, in halve ringen
 • sap van 1 limoen
 • 1 snuf zout

Hoe maak je de plakkerige kip met een frisse salade:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Meng de knoflook, gemberpoeder, honing, sojasaus, chilipoeder, sesamolie en vissaus in een kom. Leg de kip in een ruime ovenschaal en giet de saus erover, zorg dat de kip bedekt is met de saus.
 2. Bak de kip 45 minuten in de oven totdat deze gaar is en de saus is ingedikt. Als de saus niet plakkerig genoeg is haal de kip dan uit de schaal en zet de schaal nog even terug in de oven totdat de saus dik en plakkerig is. Leg de kip terug in de schaal en strooi de sesamzaadjes erover. Serveer met partjes limoen.
 3. Meng al de ingredienten voor de salade door elkaar in een komen serveer met de kip. Lekker met witte rijst.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
plakkerige kip met een frisse salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Geef een reactie