Pittige kaassaus zelf maken

Pittige kaassaus

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als dipsaus voor nachochips. Simpel om te maken en je maakt deze kaassaus net zo pittig als je zelf lekker vindt.

Kaassaus is niet heel moeilijk om te maken, er moet flink wat kaas in en je moet vooral goed blijven roeren! Deze kaassaus is op smaak gebracht met wat rode peper en chilisaus maar toch niet super pittig.

Wij maken regelmatig kaassaus maar vaak is de smaak een beetje vlak. dit voorkom je door al te beginnen met een smaakvolle kaas en dan zorgt bij deze heerlijke kaassaus ook nog wat rode peper voor extra pit.

Wat heb je nodig voor de pittige kaassaus:

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 200 gram cheddar kaas of belegen kaas
  • 2 eetlepels hotsaus (naar smaak)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout en peper

Hoe maak je de pittige kaassaus:

  1. Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur. Strooi de bloem erover en roer goed door zodat er een pasta ontstaat.
  2. Voeg langzaam en geleidelijk de melk toe terwijl je steeds blijft roeren. Blijf roeren totdat de saus bijna kookt en dikker is geworden.
  3. Haal de saus van het vuur en roer er de kaas, hotsaus en cayennepeper door totdat de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. De saus wordt dik als je hem laat afkoelen en weer zachter als je deze terug opwarmt.

Tips:

Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt. Wij gebruiken vaak zoete chilisaus maar met bijvoorbeeld tabasco smaakt deze saus weer heel anders.

Je kunt ook een kleine portie maken, halveer gewoon alle ingredienten.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige kaassaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie