Romige maïssoep in een broodje

Maïs is hier in huis een erg populaire groente en soep is ook altijd een graag gewilde maaltijd. Dus deze romige maïssoep in een broodje is goed ontvangen.

Je kunt diepvries maïs gebruiken of een blik met maïs, allebei heerlijk. Dit is de favoriete soep van de middelste en doet het heel goed als maaltijdsoep. Er zit kaas door en bacon en als je de jongens ergens blij mee kunt maken is het daarmee 🙂

Romige maissoep By Cookingdom
Romige maissoep

Ingrediënten:

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
100 gram bacon, in reepjes
3 gekleurde paprika’s, in stukjes
2 blikjes maïskorrels of een zak diepvries maïs
30 gram bloem
700 ml kippenbouillon
450 ml kookroom
200 gram geraspte kaas
3 lente uitjes gesneden
stevige broodjes

Bereiding:

  1. In een grote pan smelt je de boter en bak je de uien een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de bacon toe en bak nog even, doe de paprika’s erbij en laat een paar minuten verwarmen. Voeg de maïskorrels toe en laat alles nog even een minuutje bakken.
  2. Strooi de bloem gelijkmatig over het mengsel in de pan en roer dit er doorheen. Voeg de bouillon toe en roer goed. Laat dit een minuut of 4 indikken en zet dan het vuur laag. Roer de kookroom er doorheen, doe de deksel op de pan en laat het een kwartiertje zachtjes koken.
  3. Roer de kaas en de lente uitjes erdoor. Als de kaas is gesmolten en de soep goed warm is, proef je of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de soep in een uitgehold broodje.

Je kunt naar eigen smaak meer of minder maïs toevoegen. Ook de soort kaas die je erdoor wilt doen kan naar eigen smaak. Cheddar is hier erg geliefd maar helaas niet altijd even goed te krijgen.

Romige Maissoep
(Gebaseerd op een recept van The pioneer woman)

2 thoughts on “Romige maïssoep in een broodje

Geef een reactie