Kersen en amandel croissants

Dit receptje voor kersen en amandel croissants heb ik al een tijdje liggen, het kwam er echter steeds niet van het te maken.

Op een gegeven moment toch maar eens de ingrediënten op mijn boodschappenlijstje gezet en op een zaterdag dit gemaakt.

Het was ook in het kader van het opmaken van restjes uit mijn voorraadkast dat dit op mijn lijstje terecht kwam. Ik had namelijk al een tijdje een bodempje amandelmeel in mijn kast staan en ik wilde dat graag opmaken met dit recept.

Kersen en amandel croissants By Cookingdom
Kersen en amandel croissants

Ingrediënten:

4 croissants (ik gebruikte afbak)

Voor de siroop:
100 gram suiker
60 ml water
1 eetlepel rum

Voor de vulling:
60 gram boter
60 gram suiker
1 ei
100 gram amandelmeel
1 eetlepel bloem
bevroren of verse kersen
1-2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Maak eerst de siroop door alle ingredienten voor de siroop in een klein pannetje te doen en de suiker op te lossen. Zet de siroop dan even weg voor later.
2. Voor de vulling meng je de boter en suiker. Voeg het ei, amandelmeel en de bloem toe en meng tot een glad papje. Snijdt de croissants open en besprenkel de boven en onderkant met een flinke hoeveelheid van de siroop.
3. Verdeel nu de amandelvulling over de croissants, bewaar 2-3 eetlepels voor op de bovenkant. Leg een aantal kersen op de amandelvulling en klap de croissants dicht.
4. Verdeel de rest van de vulling over de over de bovenkant van de broodjes en strooi er amandelschaafsel over. Bak de croissants ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn.

Kersen en amandel croissants
(Gebaseerd op een recept van The sugar hit)

Smakelijk eten!

 

Kersen en amandel croissants

Geef een reactie