Pastaschelpen met ribragù

Er is een periode geweest dat pasta hier zelden op tafel kwam, de groene spaghetti en die met bolognese saus maakte ik alleen maar voor de kinderen. De laatste maanden kom ik echter overal recepten met pasta tegen die ik dan het liefst meteen wil gaan maken! Zo ook dit recept voor pastaschelpen met ribragù uit een Allerhande.

Mijn moeders heeft een geweldig recept waar krabbetjes voor gebruikt worden dus ik hoopte dat dit ook goed zou worden…wat een logica weer 😛

Maar na 3 uur stoven was het een heerlijke pastasaus geworden met erg veel smaak. Je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig en ook is alles gewoon te vinden in de supermarkt, door het lange stoven krijgt dit gerecht toch een heerlijke volle smaak.

Pastaschelpen met ribragù By Cookingdom
Pastaschelpen met ribragù

Ingrediënten:

1 kilo krabbetjes
3 eetlepels olijfolie
300 gram winterpeen, in blokjes
4 stengels bleekselderij, in blokjes
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 pot vleesfond
1 blik gepelde tomaten
500 gram schelpenpasta

Voor erbij:
blaadjes basilicum
Parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven vet zo’n 5 minuten. Voeg de krabbetjes, vleesfond en de tomaten toe. Roer door en laat op laag vuur 3 uur stoven.
2. Haal de krabbetjes uit de saus en haal het vlees van de botten, verwijder eventueel stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.

Pastaschelpen met ribragù
(Gebaseerd op een recept uit Allerhande maart 2015)

Smakelijk eten!

Geef een reactie