Cranberry taart

Verse cranberry’s vind ik altijd prachtig om te zien en ieder jaar koop ik wel een aantal keer een zakje. Sowieso maak ik altijd een keer compote voor bij de brie of paté en andere kazen. Ook gebruik ik ze graag in mijn geur stoofpotjes, cranberry’s ruiken heerlijk daarin. En toen vond ik een recept voor deze cranberry taart!

Alhoewel ik de vorm echt heel goed had ingevet kwamen de cranberry taart punten er nog steeds niet gemakkelijk uit. Mocht ik deze nog eens maken dan strooi ik ook een dun laagje bloem over de bodem.

Het deed verder niets af aan de smaak van mijn cranberry taart want die was heerlijk. Ik heb nog een extra zakje cranberry’s ingeslagen nu ze nog te krijgen zijn en ingevroren zodat ik deze taart later nog eens kan maken.

Cranberry taart, by Cookingdom
Cranberry taart
Bereiding:

boter, om in te vetten
250 gram verse cranberry’s
50 gram walnoten, gehakt
135 gram suiker
125 gram bloem
200 gram suiker
115 gram boter, gesmolten
2 eieren
1 theelepel amandel extract
1/4 theelepel zout
1 eetlepel suiker

Ingrediënten:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een taartvorm goed in met boter en bestrooi eventueel met een dun laagje bloem. Verdeel de cranberry’s over de bodem, strooi er de walnoten over en 135 gram suiker.
  2. Roer in een kom de bloem, 200 gram suiker, gesmolten boter, eieren, amandel extract en zout rustig door elkaar. Giet het beslag langzaam over de cranberry’s in lange stroken zodat het gelijkmatig verdeelt wordt, strijk eventueel nog wat glad.
  3. Bak de taart 45 minuten, strooi er dan nog een extra eetlepel suiker over en plaats nog 5 minuten terug in de oven zodat de bovenlaag enigszins karameliseert.

Serveer eventueel met wat geklopte slagroom.

Cranberry taart
(Gebaseerd op een recept van The Pioneer Woman)

Smakelijk eten!

Cranberry taart, By Cookingdom

Summary
recipe image
Recipe Name
Cranberry taart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie