Koekrepen met cranberry, kokos en havermout

Goed, ik moest even rekenen want ik had niet zo’n grote bakvorm maar met deze hoeveelheden paste het mooi in mijn muffin bakvorm van 28 x 18 cm en kwamen de koekrepen met cranberry, kokos en havermout perfect uit de vorm.

Ik ben me nu wel aan het afvragen waarvoor ik die gedroogde cranberry’s die ik nog had liggen ook alweer gekocht had…Ohw ja! Ik keek even op Instagram en toen kwam er een kalkoen voorbij en daar had ik ze ingestopt samen met bacon en walnoot, best handig zo’n online eet dagboek.

Deze keer stopte ik de cranberry’s dus in een koekreep samen met kokos, havermout en veel chocolade. En ik moet zeggen dat ook dat helemaal niet verkeerd was!

Koekrepen met cranberry, kokos en havermout, by Cookingdom
Koekrepen met cranberry, kokos en havermout

 

Ingrediënten:

100 gram bloem
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel kaneel
snuf zout
75 gram boter
125 gram bruine suiker
1 ei
2 eetlepels melk
60 gram gedroogde cranberry’s
60 gram geraspte kokos
40 gram havermout
175 gram melk chocolade chips of grof gehakte melkchocolade

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet de bakvorm goed in en bestrooi licht met bloem. Meng in een kleine schaal de bloem, baksoda, kaneel en zout.
 2. Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Meng het ei en de melk erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Roer er het bloemmengsel door en daarna de cranberry’s, kokos, havermout en chocolade totdat alles net gemengd is.
 3. Verdeel het beslag in de bakvorm en maak het glad met natte handen. Bak de repen in ongeveer 20-25 minuten gaar. Ze mogen nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Laat afkoelen in de vorm en snijdt ze daarna in stukken.

Koekrepen met cranberry, kokos en havermout
(Gebaseerd op een recept van David Lebovitz)

Smakelijk eten!

Koekrepen met cranberry, kokos en havermout, by Cookingdom 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koekrepen met cranberry, kokos en havermout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

4 thoughts on “Koekrepen met cranberry, kokos en havermout

 1. Zien er heerlijk uit Arieta! Heb het receptje opgeslagen, zal het hier en daar voor mijzelf moeten aanpassen ivm gluten en suiker maar dat maken ze hopelijk niet minder lekker! 😉

  Super leuk trouwens dat ik tussen jouw inspiratiebronnen sta! Wat een eer!

  Jij inspireert mij ook onwijs! Met je prachtige foto’s en je vaak niet voor de hand liggende kookcreaties!

  Liefs Manon

  1. Dank je wel Manon!

   En heel eerlijk gezegd was het een tip van mijn oudste zoon om zo’n lijstje op mijn blog te zetten 🙂 Ik kon alleen maar mijn Instagram inspiratiebronnen bedenken voor dat lijstje en daar hoor jij al heel lang bij 😉

   Liefs Arieta

Geef een reactie