Bloemkoolrijst met groentekorma

Bloemkoolrijst met groentekorma, by Cookingdom

Dit recept voor bloemkoolrijst en groentekorma is één van de populairste hier op de blog!

Bloemkoolrijst, by cookingdom
Bloemkoolrijst

Het is ook wel bijzonder, bloemkool rijst gemaakt door simpel bloemkool fijn te malen en dan gaar te stomen in de magnetron. Op zich is de smaak dan nog niet heel speciaal maar wanneer je de bloemkoolrijst combineert met bijvoorbeeld deze heerlijke groentecurry smaakt het zo lekker!

Ik gebruik een kant en klare curry pasta en voeg daar zelf een aantal smaakmakers aan toe in de pan. Ik gebruik deze methode vaker omdat helemaal zelf je curry pasta maken erg veel tijd kost en dit een leuke manier is om net een beetje extra smaak toe te voegen aan een gerecht.

Dit recept vond ik op de website van Jamie Oliver, maar het recept is daar nu niet meer te vinden, gelukkig had ik het  hier op mijn eigen plekje op het web wel bewaard!

Bloemkoolrijst met groentekorma, by Cookingdom
Bloemkoolrijst met groentekorma

Ingrediënten:

2 grote zoete aardappels, geschild en in stukken van 3 cm
olijfolie
1 rode ui, gepeld
2 teentjes knoflook, gepeld
3 cm gember, geschild
1/2 bosje koriander
1/2 rode chili peper
3 kafir limoen blaadjes
1 volle eetlepel korma curry pasta
2 rode paprika’s, in stukken
1 eetlepel amandel schaafsel, geroosterd
1 grote bloemkool
1/2 limoen
zout en peper
yoghurt

Bereiding:

1. Bak de zoete aardappels in wat olijfolie totdat ze beginnen te kleuren. Maak ondertussen een pasta in de keukenmachine van de rode ui, knoflook, gember, koriandersteeltjes, halve rode peper en de kafir limoen blaadjes.
2. Voeg dit samen met de curry pasta toe aan de zoete aardappels en laat zo’n minuut of 10 zachtjes bakken. Voeg de paprika en 600 ml heet water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de saus dikker wordt. Je kunt de laatste 10 minuten de deksel van de pan halen als de saus nog niet genoeg is ingedikt naar je zin.
3. Snijdt de roosjes van de bloemkool en maal deze zo fijn als rijstkorrels in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een magnetronschaal en verhit 7 minuten op de hoogste stand van je magnetron.
4. Voeg het sap van de halve limoen toe aan het groentemengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de curry over. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en korianderblaadjes.

Je kunt de yoghurt er doorheen roeren of serveer deze apart en ook eventueel nog een extra stukje limoen.

Bloemkoolrijst met groentekorma
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)

Eet smakelijk!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkoolrijst met groentekorma
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

3 thoughts on “Bloemkoolrijst met groentekorma

Geef een reactie