Broccolirijst op Thaise wijze

Broccolirijst op Thaise wijze

Op zoek naar lekkere en gezonde recepten bedacht ik me dat ik ooit eens ergens broccolirijst had gezien en het leek me wel leuk om eens groene rijst te maken. Deze broccolirijst op Thaise wijze is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens mooi van kleur.

Groente als rijst

Eigenlijk was het best wel logisch om rijst te maken van broccoli tenslotte maakte ik ook al eens rijst van bloemkool. Het is op het moment best wel populair om koolhydraat rijke voeding zoals rijst en noedels te vervangen door groente. En ja dat is best wel lekker zo af en toe 😉

Thaise smaken

Gember, chilipeper, koriander en limoen zorgen al snel voor de specifieke Thaise smaken. De sojasaus brengt de smaken samen en zo krijg je een verslavende combinatie van smaken waar je misschien even aan moet wennen. Ik ben ondertussen echt dol op de Thaise keuken.

Broccolirijst op Thaise wijze

Wat heb je nodig voor de broccolirijst op Thaise wijze:

 • olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • duim groot stuk gember, geraspt
 • 1/2 theelepel gedroogde chilipeper
 • 400 gram broccolirijst
 • 200 gram rode kool, gesneden
 • Bosje radijsjes, schoongemaakt en in stukjes
 • klein bosje koriander, blaadjes geplukt
 • 100 gram gezouten pinda’s
 • zout en peper
 • limoen, in partjes

Voor de dressing:

 • sap en rasp van 1 limoen
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1/2 theelepel bruine suiker
 • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je de broccolirijst op Thaise wijze :

 1. Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper een paar minuten totdat het zacht begint te worden. Voeg de broccolirijst toe en bak deze een paar minuten mee.
 2. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar. Schep de broccoli in een ruime schaal meng met de rode kool, radijs, helft van de koriander en de helft van de pinda’s. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Giet de dressing over de broccolirijst en meng goed. Verdeel over 4 schaaltjes en strooi er de rest van de koriander en pinda’s over. Serveer met de partjes limoen.

Ik kocht kant en klare broccolirijst maar natuurlijk kun je in een keukenmachine ook zelf broccoli fijnmaken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Broccolirijst op Thaise wijze
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 thoughts on “Broccolirijst op Thaise wijze

 1. Doe altijd koriander apart als je gasten hebt of informeer of de gasten tegen koriander kunnen. Ik kan niet tegen koriander. Ik proef dan alleen maar zeep. Dat schijnt in je genen te zitten googel maar eens. Ik zou willen dat daar meer bekendheid over komt. Je voelt je als gast heel vervelend. Je eten smaakt naar zeep en je durft niets te zeggen.

  1. Ja dat weet ik. Mijn zoon vraagt altijd of er geen zeep doorzit als ik met koriander bezig ben dus serveer het sowieso meestal apart. Ik vind het wel een goed idee om in de recepten te vermelden dat je de koriander apart kunt serveren als je niet weet of iemand dat kan hebben.

Geef een reactie