Appelcake

Volgens mij is dit de appelcake die mijn moeder vroeger vaak voor ons maakte. Dus eigenlijk is dit nu dan Oma’s appelcake.

Het receptje blijkt te komen uit een oude Privé en is echt super simpel. Ik heb zelf nog wat dingen verandert en extra kaneel en citroensap toegevoegd, maar nog steeds is het een erg makkelijk recept.

Het effect van de plakjes appel in de bovenkant van de cake is mooi en een laagje poedersuiker maakt oma’s appelcake extra feestelijk!

Oma's appelcake By Cookingdom
Oma;s ppelcake

Ingrediënten:

150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren
175 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
2 appels, geschild en in dunne plakjes
sap van een halve citroen
1/2 theelepel kaneel
poedersuiker

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm van 20 cm in met boter. Besprenkel de plakjes appel met citroensap. Klop de boter en suiker met een mixer tot er een glad geheel ontstaat. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng na ieder ei nog even. Zeef de bloem en de bakpoeder boven de kom met het boter/suiker mengsel en voeg zout toe. Mix dit tot een glad beslag.
2. Giet het beslag in de springvorm, maak de bovenkant glad. Steek de plakjes appel dicht naast elkaar in de bovenkant van de cake, strooi er de kaneel over. Bak de cake gaar in ongeveer 45 minuten. Laat de cake even afkoelen en haal hem dan uit de springvorm. Bestrooi met poedersuiker.

Smakelijk eten!

2 thoughts on “Appelcake

  1. Hoi, ik woon in Portugal en daar kennen ze geen basterdsuiker. Heb je een tip welke suiker ik dan het beste kan gebruiken of misschien een mix maken… of extra fijnmalen van kristalsuiker…? Ben benieuwd wat jij denkt! Thanks! Marissa

    1. Hoi Marissa,
      Ik heb even gezocht en ik denk dat je voor deze cake de basterdsuiker gewoon kan vervangen door kristal suiker. Succes en laat even weten of het gelukt is als je de cake gaat maken!
      Groetjes Arieta

Geef een reactie