Pindakaas havermout gemaakt in de magnetron

Pindakaas havermout gemaakt in de magnetron

Nu het echt kouder begint te worden is lekker warme havermout in de ochtend best een plan! Ik heb doordeweeks meestal niet echt veel zin om al zo vroeg met potten en pannen in de weer te zijn, mijn havermout maak ik daarom ook graag klaar in de magnetron. En ook deze pindakaas havermout is dan zo klaar!

Het was even zoeken naar de juiste verhoudingen en de juiste magnetrontijd maar op deze manier wordt de pap heerlijk smeuïg maar niet te klef.

Voeg daarna wat pindakaas en plakjes banaan en appel toe en je hebt zeker te weten heel de ochtend geen trek meer.

Wat heb je nodig voor de pindakaas havermout:

30 gram havermout
175 ml melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk)
eetlepel pindakaas
halve banaan of halve appel, in dunne plakjes
ahornsiroop of honing naar smaak

Hoe maak je de pindakaas havermout:

  1. Doe de havermout met de melk en een snufje zout in een ruime kom. Roer even door en verwarm 2 minuten op de hoogste stand van je magnetron. Laat even staan in de magnetron en verwarm dan nog 1 minuut. Natuurlijk is dit per magnetron verschillend, maar het tussendoor even laten rusten voorkomt overkoken.
  2. Roer een eetlepel pindakaas door de nog warme havermout, leg er de plakjes appel op en giet er eventueel nog wat honing over.

De inspiratie voor de pindakaas havermout

Dit recept komt van Peanut butter boy, hoe kan het ook anders!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie