Franse uiensoep

Franse uiensoep, by Cookingdom

Zo, dat is even geleden dat ik een soep receptje online heb gegooid…moet niet mogen want het is nu echt wel de tijd van het jaar voor soep. Om het gebrek aan soep een beetje goed te maken is hier….Franse Uiensoep. Met homemade croutons en natuurlijk gesmolten kaas.

Ingrediënten:

4 eetlepels olijfolie
6 grote uien, in ringen
3 teentjes knoflook, geperst
snuf chilipoeder
blaadjes van 2 takjes tijm
scheutje droge Vermouth of witte wijn
1,5 liter runderbouillon
Brood in grove stukken
50 gram Provolone kaas of andere kaas die je lekker vind

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie en een hapjespan en voeg de uien toe, bak de uien ongeveer 20 minuten tot ze goed bruin beginnen te worden. Voeg de knoflook, chilivlokken en tijm toe en bak een minuut mee. Schenk de Vermouth erbij en laat de alcohol verdampen.
  2. Voeg zout toe en zoveel bouillon dat de uien net onderstaan. Laat de uien in een gesloten pan op laag vuur ongeveer 30 minuten zacht worden. Giet de rest van de bouillon erbij, breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 graden Celsius.
  3. Leg de stukken brood op een bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak het brood in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Schep de soep in een kom en leg er de warme broodcroutons op. Strooi de kaas er overheen en laat even smelten.

Franse uiensoep
(Gebaseerd op een receptje uit Jamie magazine)

Foto vernieuwd op 15-11-2016

Eet smakelijk!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Franse uiensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie