Mosterdpuree met prei, casselerrib en een eitje

Weet je wat nu zo jammer is? Deze mosterdpuree met prei is echt ontzettend lekker en op de foto in het tijdschrift waar ik het recept uit heb zag het er ook prachtig en erg smakelijk uit. Maar helaas zo mooi en lekker krijg ik het na 5 uur ’s avonds (wintertijd) niet meer op de foto…

Dus jullie moeten het doen met dit plaatje en het recept om het zelf te maken en met je eigen ogen te zien, maar ik zou vooral proeven.

Mosterdpuree met prei, casselerrib en een eitje By Cookingdom
Mosterdpuree met prei, casselerrib en een eitje

Ingrediënten:

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
200 gram casselerrib (vleeswaar)
50 gram boter
600 gram prei, gesneden
1 eetlepel appelazijn
175 ml melk
3 eetlepels grove mosterd
1 flinke eetlepel ricotta
1 bosje peterselie, grof gesneden
4 eieren

Bereiding:

1. Kook de aardappels gaar in een klein laagje water met wat zout. Laat de casselerrib op het laatst even mee warmen in de pan. Smelt ondertussen in een koekenpan de boter. Bak de prei hierin 10 minuten op laag vuur beetgaar en roer er de azijn doorheen naar smaak.
2. Haal de casselerrib uit de pan en houdt warm. Giet de aardappels af Zet de pan terug op laag vuur om droog te stomen. Voeg de melk, mosterd en ricotta toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng eventueel op smaak met wat zout.
3. Kook de eieren in 4 minuten zacht, laat schrikken onder koud water en pel ze. Schep de puree op de borden, verdeel de prei en de casselerrib over de puree. Leg op elk bord een ei en bestrooi met wat peper en peterselie.

In plaats van de casselerrib is een plak beenham ook erg lekker.

Mosterdpuree met prei, casselerrib en een eitje
(Gebaseerd op een recept uit Delicious januari 2014)

Smakelijk eten!

Geef een reactie