Romige spinazie gnocchi

Soms gaat het vanzelf en soms helemaal niet…Dit is zo’n typisch geval van helemaal niet. Niks, noppes, nada weet ik te vertellen over deze romige spinazie gnocchi.

Ja het was best lekker, een beetje lenteachtig zelfs door de doperwtjes, spinazie en citroen. Die gnocchi zijn een beetje vreemd, pasta gemaakt van aardappel. En ohw die pan heb ik van mijn moeder, is nog van mijn oma geweest…

Goed, probeer gewoon het recept eens of probeer eens gnocchi, het is weer eens wat anders.

Romige spinazie gnocchi By Cookingdom
Romige spinazie gnocchi

Ingrediënten:

500 gram gnocchi
1 eetlepel zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
flinke snuf chilivlokken
150 gram spinazie (ik gebruikte diepvries)
250 ml kookroom
100 gram doperwten uit de vriezer
zest van 1 citroen
sap van een halve citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even opzij.
2. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin zo’n 20 seconden de knoflook en chilivlokken. Voeg de spinazie toe en laat deze ontdooien (of als je verse gebruikt laat je deze even slinken)
3. Giet de kookroom erbij en voeg de doperwten toe. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg de citroenrasp en het sap toe en roer nog even goed door.
4. Doe er de gekookte gnocchi bij en breng op smaak met zout en peper.

Romige spinazie gnocchi
(Gebaseerd op een recept van Donal Skehan uit Kitchen hero)

Smakelijk eten!

Geef een reactie