Pittige Dr. Pepper pulled pork

Speciaal voor mijn zusje! Die vond de pittige Dr. Pepper pulled pork zo lekker.

Deze manier om een stuk varkensschouder te bereiden is zo makkelijk! Het blikje chipotle peppers is echter niet altijd even makkelijk te vinden…

Als je dit niet hebt kun je gerookte paprika poeder, chilipoeder en Spaanse peper of jalapenos toevoegen voor extra smaak. Een flinke eetlepel tomatenpuree is ook geen gek idee…

Dr. Pepper pulled pork
Dr. Pepper pulled pork

Ingrediënten:

1 ui, in stukken
1 varkensschouder (procureur) 2,5 kilo
zout en peper
1 blikje chipotle peppers in adobe saus
600 ml Dr Pepper of cola (Geen light)
2 eetlepels bruine suiker

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius. Leg de stukken ui op de bodem van een grote ovenbestendige pan. Bestrooi het vlees ruim met zout en peper en leg op de ui.
2. Giet er het hele blikje chipotle peppers in adobesaus overheen en daarna de Dr Pepper. Voeg de bruine suiker toe en roer door.
3 Zet de pan met de deksel erop in de oven en bak het vlees minstens zes uur, draai het in die tijd een keer of 2 om. Kijk of het vlees na die 6 uur makkelijk uit elkaar te trekken is met 2 vorken. Zo niet plaats het dan voor nog een uur terug in de oven.
4. Leg het vlees op een grote snijplank en trek het uit elkaar. Gooi de grotere stukken vet die je tegenkomt weg. Schep het vet van de saus en doe de stukken vlees er terug in.
Het makkelijkste is om eerst de saus en het vlees in aparte schalen af te laten koelen en daarna het vet van de saus af te scheppen.

Serveer het vlees met coleslaw, zoetzure groenten, augurken en barbecuesaus op een broodje of een tortilla. Ook erg lekker met nacho chips!

Pittige Dr Pepper pulled pork
(Gebaseerd op een recept van The Pioneer woman)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige Dr. Pepper pulled pork
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie