Gestoofde prei met mierikswortel

Even snel het receptje uittikken voor gestoofde prei met mierikswortel voordat ik verder ga met de gerechten die voor vandaag in de planning staan en waar ik echt zin in heb om te gaan maken! Wil je weten wat die gerechten voor vandaag zijn, kijk dan eens op mijn Instagram account!

Dit recept is natuurlijk ook lekker hoor, makkelijk en goedkoop…Prei is zo’n groente die ik altijd vergeet (behalve door de soep dan) en die ik zo ontzettend lekker vind!

En mierikswortel is een smaak die ik pas ontdekt heb…

Gestoofde prei met mierikswortel By Cookingdom
Gestoofde prei met mierikswortel

Ingrediënten:

2 eetlepels boter
750 gram prei, gewassen en in stukken
150 ml bouillon
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel mierikswortel (potje)
zout en peper
nootmuskaat

Bereiding:

1. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de prei even zachtjes totdat alles bedekt is met boter. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe en laat de prei hierin op laag vuur 30 minuten koken.
2. Schep de prei met een schuimspaan uit de pan en leg op een voorverwarmd bord. Roer de mierikswortel door de het achtergebleven kookvocht en breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de prei en bestrooi eventueel met een beetje vers geraspte nootmuskaat.

Gestoofde prei met mierikswortel
(Gebaseerd op een recept uit Raya’s makkelijke maandag, een kookboekje dat ik ooit eens van een collega kreeg voor mijn verjaardag)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gestoofde prei met mierikswortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie