Skinny carbonara met doperwten en bacon

En we gaan voor weer een Jamie Oliver recept…Deze keer een skinny carbonara! Het komt uit zijn laatste boek, Jamie’s super food voor elke dag.

Dit was de eerste keer dat ik carbonara maakte!  En ja ik weet dat dit geen erg authentieke carbonara is, maar in ieder geval is het wel een eitje dat voor de saus zorgt. En die echte klassieke versie ga ik ook nog wel een keer klaarmaken, ben benieuwd naar het verschil.

Het recept is erg makkelijk en ik had netjes alle onderdelen klaarstaan zodat ik in 1 keer door kun zodra ik het gerecht ging samenstellen.

Ik vond het erg lekker maar mijn kinderen hebben toch liever de normale rode saus

Skinny carbonara met doperwten en bacon, By Cookingdom
Skinny carbonara met doperwten en bacon

Ingrediënten:

200 gram doperwtjes
1 eetlepel amandelschaafsel
1 teentje knoflook
½ klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
15 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 citroen
150 gram volkoren spaghetti
75 gram bacon, fijngesneden
olijfolie
1 groot ei
100 ml magere yoghurt

Bereiding:

  1. Doe de doperwten in een vergiet, en dompel ze een minuutje in heet water, laat uitlekken. Rooster de amandelen lichtjes in een koekenpan, maal ze fijn in de foodprocessor. Voeg de knoflook en wat zout toe, samen met de blaadjes basilicum, Parmezaanse kaas en het sap van de citroen. Maal dit fijn en voeg dan de doperwten toe, maal dit niet te fijn, zorg dat er nog wat erwtjes heel blijven.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan knapperig en schep het op een bord. Bak in het achtergebleven vet 2/3 de van het doperwten mengsel.
  3. Meng het ei met de yoghurt, giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater. Schep de pasta door de doperwtjes en haal de pan van het vuur! Meng er het ei mengsel door en indien nodig wat van het kookwater zodat er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 2 borden en schep er de rest van de doperwtenpuree over en de bacon. Rasp er eventueel nog wat Parmezaan over.

Ik verdubbelde dit gerecht en had alles van tevoren klaargezet zodat ik het in 2 keer kon maken, omdat niet iedereen tegelijk at die dag. Deze pasta is vers gemaakt het lekkerste.

Skinny carbonara met doperwten en bacon
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Skinny carbonara met doperwten en bacon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

One thought on “Skinny carbonara met doperwten en bacon

Geef een reactie