Chocolade boekweit koekjes

En niet zomaar chocolade boekweit koekjes maar driedubbel chocolade boekweit koekjes!

Het deeg was erg stevig, zeker nadat het even in de koelkast gestaan had en de koekjes bleven mooi bol met heerlijke stukjes chocola erin. De smaak van de koekjes deed een beetje denken aan brownies en de koekjes waren niet te zacht en niet te stevig maar precies goed!

Dit is alweer een recept uit het laatste boek van Nigella Lawson, Simpley Nigella en ik denk dat er nog heel wat recepten daaruit gaan volgen 😉

Chocolade boekweit koekjes, by Cookingdom
Chocolade boekweit koekjes

Ingrediënten:
150 gram chocolade chips, puur of melk
125 gram pure chocolade 70%
125 gram boekweit meel
25 gram cacao
1/2 theelepel bak soda
1/2 theelepel fijn zeezout
60 gram ongezouten boter
125 gram donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
2 eieren (L)

Bereiding:

  1. Begin met de chocolade chips in een diep bord te leggen en dit in de koelkast te zetten. Dit is om de chocolade stukjes in de koekjes straks terug te kunnen zien.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie of in de magnetron.
  3. Meng in een ruime kom het boekweit meel, de cacao, bak soda en het zout. Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Voeg het vanille extract toe. Roer er de afgekoelde gesmolten chocola doorheen en dan 1 voor 1 de eieren. Voeg, terwijl je op lage snelheid mixt, de droge ingrediënten toe.
  4. Roer er nu rustig de chocolade chips uit de koelkast door. Leg volle eetlepels van het deeg op de bakplaat ruim uit elkaar en bak deze 9-10 minuten in de oven, totdat de kantjes net stevig beginnen te worden. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat totdat ze steviger beginnen te worden en laat verder afkoelen op een rooster.

Je kunt het deeg in de koelkast bewaren terwijl de eerste batch in de oven staat, het werd daar wel erg stevig van. Ik kon er mooie balletjes van rollen en de koekjes bakten ook mooi.

Chocolade boekweit koekjes
(Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson uit Simpley Nigella)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade boekweit koekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie