Mango limoen en chili ijslollies

Nadat ik ijslollies had gemaakt met yoghurt en muesli, wilde ik graag nog wat andere smaakjes uitproberen. We hebben al heel lang een Zoku ijsmaker en eigenlijk gebruiken we die bijna nooit. Deze mango limoen en chili ijslollies vond ik wel een goede reden om die weer eens uit de vriezer te halen.

Mango limoen en chili ijslollies, by Cookingdom

Mango met limoen is een heerlijke frisse combi en het sinaasappelsap zorgt voor wat extra zoetigheid, die chili moet je zeker eens proberen in combinatie met mango. Dat pittige zorgt ervoor dat de mango nog lekkerder smaakt 😉

Juist met dat warme weer van de afgelopen week is het frisse en beetje pittige van dit ijsje een echte tractatie.

Ingrediënten voor de mango limoen en chili ijslollies:

125 gram mango
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 limoen
snuf chilipeper

Bereiding van de mango limoen en chili ijslollies:

  1. Pureer de mango met een staafmixer. Voeg het sap van sinaasappels en limoen toe en meng tot een gladde massa. Voeg een snuf chili poeder toe en meng nog even.
  2. Als je een Zoku ijsmaker gebruik stop je het stokje erin en vul je daarna de ijsmaker tot de aangeven hoogte. Wacht zo’n 7 minuten en draai het ijsje dan los met de bijgeleverde knop.  Je kunt met deze hoeveelheid 2 Zoku ijsjes maken.

Ik strooide nog een beetje chilipeper over de ijsjes, zonder dit beetje extra zijn ze licht pittig.
Je kunt deze ijsjes natuurlijk ook in andere ijsvormpjes maken maar ik vond het wel leuk en handig om zo snel ijsjes klaar te kunnen maken.

Smakelijk eten!

One thought on “Mango limoen en chili ijslollies

Geef een reactie