Aardappel plaattaart met appel, zure room en sla

Aardappel plaattaart met appel, By Cookingdom

Soms heb je van die dagen, of weken en dan gaat het allemaal niet zo als je het graag zou willen, eigenlijk moet je dan terug vallen op simpel eten en recepten die je zonder nadenken kunt maken. Maar ik had in mijn hoofd dat ik deze aardappel plaattaart met appel ging maken…
Het was tenslotte al  herfst en ik had heerlijke aardappels en appels. Ik vergat een laagje voordat deze hartige taart de oven in ging maar besloot dat dat geen probleem hoefde te zijn. Ik voegde de room toe nadat ik de aardappel plaattaart uit de oven had gehaald en dat bleek ontzettend lekker te zijn!

Wat heb je nodig voor de aardappel plaattaart met appel:

2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijn gesneden
150 ml olijfolie
500 gram vastkokende aardappels in de schil, schoongemaakt
1 grote rode appel
275 gram koelvers bladerdeeg
100 ml zure room
blaadjes sla

hoe maak je de aardappel plaattaart met appel :

  1. Verwarm de oven voor tot 250 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de knoflook en de rozemarijn met de olijfolie.
  2. Schaaf de aardappels in dunne plakjes. Dit kan met een mandoline maar ik gebruikte mijn keukenmachine met een plakjesschijf. Halveer de appels en verwijder het klokhuis, snijdt ook deze in dunne plakjes. Schep de aardappel en appelschijfjes voorzichtig om met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork over het hele oppervlak. Verdeel hierover de aardappel en appelschijfjes dakpansgewijs. Besprenkel met wat van de knoflookolie. Bak de aardappeltaart in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  4. Meng de zure room met wat zout en peper naar smaak. Schep dit over de aardappeltaart en verdeel hier de blaadjes sla over. Snijdt in stukken en serveer warm of koud.

Je kunt ook eerst de taart bestrijken met de zure room en er dan de aardappel en appels over verdelen.

De inspiratie voor de aardappel plaattaart met appel

Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappel plaattaart met appel, zure room en sla
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie