Groene minestrone soep gemaakt met een soepkip

Groene minestrone soep, by Cookingdom

Ik wist dat er soepkippen bestonden en het niet slechts een scheldwoord was wat mijn kinderen vroeger toen ze nog kleuters waren wel eens durfden te gebruiken. Dus toen ik deze groene minestrone soep wilde gaan maken haalde ik zo’n soepkip.

Je kunt die kippen kopen bij de groothandel maar ook de boerderijwinkel in onze regio verkoopt soepkip. Soepkippen zijn leghennen die gestopt zijn met eieren leggen. Ze zijn iets taaier en vetter dan de kippen die speciaal gefokt worden om te eten. Als je ze stooft en er een ragout of een kippensoep van maakt kun je geen betere kip hebben.

Dus vind je een keer ergens een echte soepkip zou ik dat zeker eens proberen voor soep. En vergeet niet dat om echt een goeie smaak aan je soep te krijgen je voldoende zout toe moet voegen! Blijf steeds proeven totdat de soep helemaal naar jouw smaak is.

Groene minestrone soep, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de groene minestrone soep:

Voor de bouillon:
2 kilo soepkip
1 prei in stukken
1 ui, in kwarten
1 winterwortel in dikke plakken
1 stengel bleekselderij, in stukken
1 kaaskorst
2 laurierblaadje
1 takje rozemarijn
3 takjes tijm
6 peperkorrels

Voor de minestrone:
250 gram sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 prei, alleen het witte gedeelte in dunne ringen (de rest kun je in voor de bouillon gebruiken)
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
1 venkelknol, schoongemaakt en in blokjes
75- 100 gram pasta
paar takjes peterselie, alleen de blaadjes
1 kleine courgette, in dunne plakjes
kip vlees

Hoe maak je de groene minestrone soep :

  1. Leg de kip in een ruime soeppan en giet er zoveel water op dat de kip net onder staat. Breng aan de kook en schuim af. Voeg nu de rest van de ingrediënten voor de bouillon toe en laat anderhalf tot 2 uur heel zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  2. Giet de bouillon door een vergiet, bewaar de kip en de bouillon. Haal al het vlees van de kip en zet even opzij. Breng de bouillon zachtjes aan de kook in een ruime soeppan, voeg zout en peper naar smaak toe.
  3.  Doe er de sperziebonen, prei, bleekselderij, venkel en pasta bij en kook 5 minuten. Voeg de kip, courgette en peterselie toe en last nog even goed warm worden. Verdeel de soep over de borden en garneer met nog wat peterselie.

Ik had 3 liter bouillon! Ik gebruikte 2 liter voor de soep en de rest vroor ik in voor later gebruik.
Ook gebruikte ik niet alle kip want ook dat was best veel, voeg gewoon zoveel toe als je lekker lijkt.
Je kunt elke soort kleine pasta gebruiken, ik vond deze tajarin pasta wel heel leuk, dit is eigenlijk dunne tagliatelle.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene minestrone soep gemaakt met een soepkip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

One thought on “Groene minestrone soep gemaakt met een soepkip

Geef een reactie