Kip en pompoen curry met rijst

Kip en pompoen curry, by Cookingdom

Vorig jaar plaatste ik een foto op mijn Instagram van een pompoen en vroeg ik wat te doen hiermee. Een van de antwoorden was een curry en die heb ik toen ook gemaakt. Maar de curry die ik toen maakte vond ik niet heel bijzonder. Dit jaar probeerde ik het opnieuw en deze kip en pompoen curry was echt zo lekker, zelfs de kinderen vonden deze heerlijk! Het geheime ingrediënt was pindakaas.

Ook zoete chili saus geeft deze curry een heerlijke, klein beetje pittige en een tikkie zoetige smaak. Gelukkig had ik extra veel gemaakt en kon ik nog een portie invriezen om later mee naar mijn werk te nemen. Deze Thaise pompoen curry is lekker met rijst maar natuurlijk is een naan brood erbij ook altijd een goed idee.
Kip en pompoen curry, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de kip en pompoen curry :

2 eetlepels olijfolie
500 gram kipfilet, in blokjes
zout en peper
400 gram schoongemaakte pompoen, in blokjes
2 eetlepels Thaise rode curry pasta
1 blik kokosmelk
60 ml zoete chili saus
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel geraspte gember
2 theelepels kerriepoeder
koriander, blaadjes fijngehakt
sap van 1 limoen
gekookte rijst
geroosterde pinda’s, fijngehakt
granaatappelpitjes

Hoe maak je de kip en pompoen curry:

  1. Verwarm de olie in een hapjespan voeg de kip toe en bak deze op halfhoog vuur totdat deze begint te kleuren en ver gaar is. Voeg de pompoen toe en bak deze 2 minuten mee.
  2. Voeg de rode curry pasta toe en bak deze even mee. Voeg dan de kokosmelk, zoete chilisaus, pindakaas en sojasaus toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken totdat de saus wat is ingedikt en de pompoen gaar.
  3. Haal de pan van het vuur, roer er de koriander en limoensap door. Serveer de curry met de rijst, strooi er fijngehakte pinda’s over en granaatappelpitjes.

De inspiratie voor de kip en pompoen curry

Dit recept vond ik op Half baked Harvest, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en te genieten van de sfeervolle foto’s.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip en pompoen curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

One thought on “Kip en pompoen curry met rijst

Geef een reactie