Groene curry die lekker snel klaar is

Groene curry, by Cookingdom

Wij zijn hier allemaal gek op curry’s en op kip natuurlijk! Dus deze snelle groene curry viel hier prima in de smaak, het enige probleem was weer dat ik eigenlijk te weinig gemaakt had.

Ik vind het altijd fijn om wat extra te koken zodat ik overhoud. Dit vries ik dan in zodat ik, wanneer ik de middag en avond moet werken, iets lekkers mee kan nemen naar de bloedbank. Deze groene curry met kip was zo lekker dat ik graag een portie ervan in de vriezer had gestopt maar de rest vond het ook zo lekker dat ik dus helemaal niets overhield.

Wat heb je nodig voor de groene curry:

  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels groene curry pasta
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 eetlepel vissaus
  • 150 gram doperwten uit de vriezer
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • koriander

Hoe maak je de groene curry:

  1. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een hapjespan, voeg de ui toe en bak 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de curry pasta toe en bak dit even mee.
  2. Bak de kip een paar minuten mee, voeg dan de kokosmelk, 250 ml water, bouillonblokje en vissaus toe. Roer even goed door en voeg dan de doperwten en bonen toe.
  3. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat de groenten klaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de koriander over.

Lekker met rijst en naan brood.
Als ik nog broccoli gehad zou hebben zou ik die erbij hebben gedaan in kleine roosjes.

De inspiratie voor de groene curry

Ik zag dit voorbij komen op 24 kitchen en vond het een leuk idee om groene curry te maken met groene groenten.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie