Cheesecake cupcakes met kwark

Cheesecake cupcakes, by Cookingdom

Ik moet eerst even iets bekennen…voordat ik deze cheesecake cupcakes maakte had ik nooit eerder gelatine gebruikt. Maar deze simpele cheesecakejes zijn zo lekker dat ik zeker vaker met gelatine ga werken!

Eigenlijk wilde ik deze cheesecake cupcake maken van kwark met blauwe bessen maar op de dag dat ik middag en avond moest werken hebben ze die toetjes gewoon zomaar opgegeten. Het viel me mee dat de koekjes nog op hun plek lagen!

Deze lieve cakejes maakte ik voor de foodblogswap. Deze keer mocht ik iets maken van easy daily food de blog van Marijke. Ik had mijn keuze deze keer eigenlijk zo gemaakt want haar blog staat, zoals de naam al doet vermoeden vol met makkelijk eten voor iedere dag. Ook staan er leuke tips en reviews op haar blog, zeker de moeite waard  om eens een kijkje te nemen!

Cheesecake cupcakes met yoghurt, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de cheesecake cupcakes met kwark:

 • 8 Crunchy koekjes met havermout
 • 60 gram boter, gesmolten
 • 3 gelatine blaadjes
 • 200 ml framboos cheesecake kwark
 • Kersjes of frambozen

Hoe maak je de cheesecake cupcakes met yoghurt :

 1. Plet de koekjes in een plastic zak met een deegroller of maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor.
 2. Verdeel het mengsel over 6 muffin vormpjes en duw goed aan met je de achterkant van een lepel. Ik gebruikte een siliconen vorm maar je kunt ook een metalen vorm met cupcake papiertjes bekleden. Laat dit minstens anderhalf uur steviger worden in de koelkast.
 3. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ongeveer 5 minuten weken. Doe 3 eetlepels heet water in een kom en meng hier de uitgeknepen gelatineblaadjes door totdat ze opgelost zijn. Roer de kwark door het gelatine mengsel.
 4. Verdeel met een ijsschep de kwark over de koekjesbodems en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Versier met een kersje of framboos en serveer.

Je kunt iedere smaak kwark gebruiken en natuurlijk ook andere koekjes. Het lijkt me ook leuk om deze cheesecakejes in verschillende kleurtjes te maken.
Het makkelijkste gaat dit met een siliconen muffinvorm, die plakt niet zodat de cupcakejes er mooi uitkomen.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Cheesecake cupcakes met yoghurt, by Cookingdom

Summary
recipe image
Recipe Name
Cheesecake cupcakes met kwark
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “Cheesecake cupcakes met kwark

 1. Mag de kwark ook langer dan drie uren opstijven? Ik ga zo dadelijk afmaken en om nou 1 uur vannacht cupcakes te gaan eten… überhaupt moet je ze ook bewaren in de koelkast neem ik aan. Kan dat twee dagen?

  1. Sorry voor het late antwoord, de reactie was in de spam terecht gekomen…Hoop dat je er nog wat aan hebt maar de kwark mag zeker langer opstijven en ik denk dat 2 dagen afgedekt bewaren best kan. Succes nog!

Geef een reactie