Geroosterde kip met Italiaanse kruiden en tomaten

Geroosterde kip met Italiaanse kruiden en tomaten

Laatst aten we een salade, makkelijk en snel omdat ik ’s avonds nog moest gaan werken en iedereen dan zijn eigen eten op kon scheppen. We misten eigenlijk een stukje vlees, het liefst weer kip natuurlijk. Dus de volgende dag besloot ik dat goed te maken en maakte ik deze geroosterde kip met Italiaanse kruiden en tomaten.

Dit was een erg lekkere en simpele kip maaltijd en het enige wat ik er verder nog bij serveerde waren wat gebakken aardappeltjes. Dit is een ideale maaltijd voor de komende week met het prachtige weer dat ze ons beloven. Je schuift de bakplaat in de oven en laat die al het werk doen terwijl jij buiten geniet van de hoognodige zonnestralen.

Geroosterde kip met Italiaanse kruiden en tomaten

Wat heb je nodig voor de geroosterde kip met Italiaanse kruiden:

 • bosje Italiaanse kruiden, fijngehakt (oregano, basilicum, tijm)
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 1 citroen, rasp en sap
 • olijfolie
 • 4 kippenbouten
 • 500 gram cherry tomaten aan tak
 • 2 paprika’s, in blokjes
 • 1 rode ui, in parten

Hoe maak je de geroosterde kip met Italiaanse kruiden:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Meng de kruiden, knoflook, rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen, zout, peper en een flinke scheut olijfolie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een kruidenolie.
 2. Leg de kip in de schaal en schenk hier de helft van de marinade over. Je kunt dit eventueel een paar uur laten intrekken in de koelkast. Leg de groenten in de schaal bij de kip en schenk hier de rest van de kruidenolie over. Je kunt ook nog de rest van de citroen op de bakplaat erbij leggen.
 3. Bak de kip met de groenten ongeveer 45 tot 50 minuten in de oven totdat de kip gaar is en de groenten zacht.

Natuurlijk kun je ook andere kruiden en groenten gebruiken voor deze maaltijd, ook kun je de kippenbouten vervangen door kippendijfilet als je echt niet van kluiven houdt. Dan is de oventijd wel wat korter.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde kip met Italiaanse kruiden
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie