Quesadilla’s met kip, ananas en kaas

Quesadilla's met kip, ananas en kaas

Deze quesadilla’s met kip, ananas en kaas zijn heerlijk en snel klaar. Eigenlijk zijn dit gewoon Mexicaanse tosti’s. Ik vond wel dat er iets pittigs in moest dus gebruikte ik jalapenos. Deze heerlijke snel klaar maaltijd met tropisch fruit is ideaal met dit warme weer!

Ik wilde al zolang quesadilla’s maken met kip en ananas en een tijd geleden had ik ze al eens in een pan gemaakt. Werkte niet, bij het omkeren vielen ze helemaal uit elkaar…Maar op de grill lukte ze deze keer perfect!

Je kunt van alles in deze wraps stoppen maar ik moet zeggen dat deze combi van licht pittig met het zoete van de ananas echt een aanrader is.

Quesadilla's met kip, ananas en kaas

Wat heb je nodig voor de quesadilla’s met kip:

 • 1 kleine ananas, schoongemaakt en in blokjes
 • 300 gram kipfilet, in blokjes
 • 1/2 zakje enchilada mix
 • 4 volkoren tortilla’s
 • 150 gram kaas, geraspt
 • 1 jalapeno peper, in dunne ringen
 • koriander
 • salsa saus

Hoe maak je de quesadilla’s met kip:

 1. Gril de blokjes ananas in een grillpan totdat ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en zet opzij. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip op middelhoog vuur, voeg de kruidenmix toe samen met een klein scheutje water en bak totdat de kip gaar is.
 2. Verwarm de tortilla’s 15 seconden in de magnetron zodat ze zachter worden. Verdeel een beetje kaas over 2 tortilla’s. Leg hierop stukjes ananas, kip en jalapeno peper. Strooi er kaas over en leg er de andere tortilla’s op.
 3. Gril de quesadilla’s in de grillpan aan beide kanten goudbruin, of gebruik een contactgrill. Natuurlijk kunnen ze ook even in de koekenpan met een beetje boter. Als de kaas gesmolten is zijn ze klaar. Serveer met koriander en salsa saus om in te dippen.

Quesadilla's met kip, ananas en kaas

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Quesadilla's met kip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Geef een reactie