Geroosterde paprika dip

Geroosterde paprika dip

September beloofde een drukke maand te worden, extra werken, wennen aan het nieuwe ritme met school en als klap op de vuurpijl een nieuw kitten terwijl mijn pup tegen de puberteit aanzit…en toch besloot ik deze maand weer wel mee te doen met de foodblogswap. Deze maand mocht ik wat maken van de blog Deb’s bakery en kitchen. Wij volgen elkaar al heel lang op Instagram dus ik vond het erg leuk dat ik een recept uit mocht zoeken op haar blog. Ik wilde wat bakken want al die heerlijke koekjes…Maar door tijdgebrek maakte ik een erg simpel recept van haar blog: Geroosterde paprika dip.

Die koekjes die ga ik zeker ook nog bakken als alles weer een beetje rustiger wordt…of als ik en de pup weer gewend zijn aan de extra drukte 😉

Natuurlijk maakte ik al eens, niet zo heel lang geleden een rode paprika saus maar die was met noten en heeft echt een hele andere smaak. Dit is een leuke simpele dip saus die zo wel met knapperige groenten als met een toastje erg lekker is.

Geroosterde paprika dip

Wat heb je nodig voor de geroosterde paprika dip:

  • 1 blik witte bonen, uitgelekt
  • 2 grote geroosterde paprika’s
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • geroosterd paprika poeder
  • chili peper
  • peper en zout

Hoe maak je de geroosterde paprika dip:

  1. Meng alle ingredienten door elkaar in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Je kunt naar smaak zelf meer citroensap toevoegen.
  2. Schep de dip in een leuk schaaltje en druppel er wat olijfolie over. Als je van pittig houdt kun je er ook nog wat extra chili peper over strooien.

Ik gebruikte witte bonen in plaats van kikkererwten omdat ik dat wel een leuke variatie vond op het origineel.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde paprika dip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie