Geroosterde wortelsoep met linzen en gember

Geroosterde wortelsoep met linzen

Geroosterde wortelsoep met linzen, een heerlijke vegetarisch soep met een beetje pit van gember en lekker veel smaak van het venkelzaad en de tijm. De combinatie van de zoete wortels en de stevige linzen is heel lekker. Echt een stevig winters soepje!

Geroosterde groenten

Door de wortels eerst te roosteren in de oven haal je de zoete smaak naar boven. Het geeft een soep net iets extra’s wanneer je de groenten roostert, ook bijvoorbeeld tomaten, pompoen of een groenten mix is geroosterd erg lekker om soep van te maken.

Le Puy-linzen

Groene linzen zijn er in verschillende soorten en maten, de le Puy-linzen zijn klein van formaat. Ze heten zo omdat ze in de omgeving van Le Puy in de Franse Auvergne worden verbouwd. Het grootste voordeel aan deze linzen is dat ze mooi stevig blijven als ze gekookt zijn en nog een beetje bite hebben.

Geroosterde wortelsoep met linzen

Wat heb je nodig voor de geroosterde wortelsoep met linzen:

 • 1 kg winterwortel, geschrapt en in grote stukken
 • 1/2 theelepel venkelzaad
 • zout en peper
 • olijfolie
 • 1 ui, fijngesneden
 • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
 • stukje verse gember, fijngesneden
 • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes3
 • blaadjes van 3 takjes tijm
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 150 gram le-puy linzen

Hoe maak je de geroosterde wortelsoep met linzen:

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Verdeel de wortel over de bakplaat, bestrooi met het venkelzaad en wat zout en peper. Sprenkel er olijfolie over en meng even door. Rooster de wortels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan op middelhoog vuur, fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de bleekselderij toe en bak een paar minuten mee. Giet een liter water in de pan, voeg de tijm, de bouillonblokjes en de geroosterde wortel toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uurtje zachtjes koken.
 3. Kook ondertussen in een andere pan de linzen met een halve liter water totdat ze gaar zijn, ongeveer een half uur. Giet de linzen af en zet even opzij. Pureer de wortelsoep met een staafmixer en meng er de linzen door. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een takje tijm.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde wortelsoep met linzen en gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie