Koreaanse bibimbap met gehakt

Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap, een schaal vol lekker eten. Eigenlijk betekent bibimbap gewoon gemengde rijst en je mengt de rijst met groenten, gehakt en een lekkere pittige saus.

Winterspelen 2018

De olympische winterspelen beginnen vandaag en ik vond het wel toepasselijk om een Koreaans gerecht te delen want dit jaar worden de spelen in Zuid-Korea in de regio Pyeongchang gehouden. Ik weet nog niet of ik de komende weken veel naar de winterspelen ga kijken maar lekker gegeten daardoor hebben we al wel.

Gochujang

Watte? Ja gewoon Gochujang een pittige Koreaanse chilipasta die ook een soort zoetigheid heeft. Het wordt gemaakt met rijst en sojabonen. Deze pasta is niet zo pittig dat je tong in brand staat maar geeft echt heel veel smaak aan veel gerechten.

Kimchi

Misschien heb je van kimchi wel eens gehoord? Het is kool gefermenteerd in een pittige rode saus, een beetje vreemd maar toch best lekker. Ik had bij de toko een zakje uit de koeling en deze vond ik erg lekker.

Ik maakte een tripje naar de Aziatische supermarkt om dit gerecht te maken maar ik zal bij de ingredienten vervangingen zetten die je gewoon in de supermarkt om de hoek kunt kopen.

Koreaanse bibimbap

Wat heb je nodig voor de Koreaanse bibimbap met gehakt:

(Voor 4-5 personen)

  • plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 gram bladspinazie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 150 gram eryngii paddenstoelen of (kastanje) champignons
  • 200 gram tauge
  • 500 gram rijst, gekookt
  • 1 winterwortel, geschild en in dunne reepjes
  • 4 eieren
  • kimchi eventueel
  • gochujang of sambal manis
  • sesamzaadjes

Hoe maak je de Koreaanse bibimbap met gehakt:

  1. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan, voeg de knoflook toe en de spinazie. Roerbak totdat de spinazie geslonken is, bestrooi met een beetje zout en zet even opzij.
  2. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan er bak hierin het gehakt rul totdat het begint te kleuren, voeg de sojasaus toe en bak totdat het gaar is.
  3. In een kleine koekenpan verwarm je nog een scheutje olie en bak hierin de paddenstoelen totdat ze gaar zijn, breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet kokend water over de tauge en laat een minuutje blancheren, giet af en laat uitlekken.
  5. Schep wat van de rijst in een kom en verdeel er de spinazie, gehakt, paddenstoelen, tauge en wortel over. Strooi wat sesamzaadjes over de spinazie en schep een lepeltje gochujang op je schaal.
  6. Bak ondertussen een spiegelei en serveer dit op je kommetje lekkers. Maak nu eerst een foto 🙂 en roer dan alles lekker door elkaar.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Koreaanse bibimbap met gehakt
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie