Kip teriyaki met ananas van de bakplaat

Kip teriyaki met ananas van de bakplaat

Als je op zoek bent naar een simpel en super snel gerecht dan is deze kip teriyaki met ananas ideaal. Ook voor dit gerecht gooi je alles op de bakplaat en binnen een kwartier heb je je eten, misschien wil je er nog wel even wat rijst bij koken.

Teriyaki saus

Ik kocht voor dit gerecht kant en klare teriyaki saus voor een super snelle versie maar natuurlijk kun je ook zelf je teriyaki saus maken met wat sojasaus, azijn en suiker. Teriyaki is een Japanse saus en wordt vaak voor groenten gebruikt . In Nederland kennen we toch vooral de kip Teriyaki.

Ananas in hartige gerechten

Meestal serveer ik mijn fruit apart bij mijn hartige gerechten zoals kip kerrie met ananas. Toch is het ook wel lekker om ananas mee te bakken want door de natuurlijke suiker karameliseert de ananas een beetje en dat maakt alles nog net wat lekkerder!

Kip teriyaki met ananas van de bakplaat

Wat heb je nodig voor de kip teriyaki met ananas:

(voor 4-5 personen)

  • 750 gram kipfilet, in blokjes
  • 60 ml teriyaki saus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel chili knoflook saus (of sambal)
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • peper
  • 400 gram ananas, in blokjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 lente uitjes, in ringetjes
  • sesamzaadjes

Hoe maak je de kip teriyaki met ananas:

  1. Meng in een ruime schaal de kip met de teriyaki saus. honing, chilisaus, gember en een flinke snuf peper. Dek af en laat een halfuurtje intrekken, je kunt dit ook eerder doen en gerust een hele nacht in laten trekken. Verwarm ondertussen de oven voor tot 225 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Meng de ananas, sugarsnaps en rode paprika met de olijfolie en zout en peper op de bakplaat. Haal de kip uit de marinade (de marinade wordt verder niet gebruikt) en meng alles nog even goed.
  3. Bak alles ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de kip gaar is. Meng alles na een minuut of 10 nog even goed door. Let de laatste 5 minuten wel even goed op dat het niet te hard gaat.
  4. Haal uit de oven en bestrooi met de lente ui en sesamzaadjes. Serveer met rijst en eventueel wat extra teriyaki saus.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip teriyaki met ananas van de bakplaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie