Vlierbloesem gin cocktail

Vlierbloesem gin cocktail

Met een vlierbloesemsiroop en een goeie gin maak je deze heerlijke vlierbloesem gin cocktail! Je hoeft daar niet eens je eigen vlierbloesemsiroop voor te maken want bij de Ikea of Albert Heijn koop je gewoon een flesje met siroop.

Vlierbloesem

Vlierbloesem groeit aan de gewone vlier. Deze planten bloeien tussen mei en juli. Wanneer je vlierbloesemsiroop wilt maken kun je het beste ’s ochtends vroeg gaan plukken dan zijn de bloemen nog fris. De bloemen groeien in mooie schermen en ruiken zoet.

Gin

Er zijn tegenwoordig echt zoveel verschillende soorten gin dat kiezen soms lastig is. Wij zijn vooral dol op citrus en bloemige gin varianten. Zoals de klassieke Bombay Sapphire of de Nolet gin uit Nederland. Op de website van de Sligro staat een mooi overzicht van verschillende soorten gin en hun smaaktonen. Ook fruit kan erg lekker zijn in een gin tonic naast aardbei en citrusvruchten is ook bijvoorbeeld ook perzik erg lekker met gin en tonic

Vlierbloesem gin cocktail

Wat heb je nodig voor de vlierbloesem gin cocktail:

  • 35 ml Gin
  • schijfje limoen
  • 20 ml vlierbloesemsiroop
  • spuitwater (Spa Rood)
  • 1 of 2 komkommerschijfjeseventueel een takje munt en/of een aardbei of wat vlierbloesem bloemetjes

Hoe maak je de vlierbloesem gin cocktail:

  1. Vul een glas met ijsblokjes en giet er de gin over. Voeg het schijfje limoen toe en giet er de vlierbloesemsiroop over.
  2. Vul het glas aan met spuitwater en garneer met de stukjes komkommer. Voeg eventueel een takje munt of een stukje aardbei toe. Of versier met wat vlierbloesem bloemetjes.

Deze post is oorspronkelijk van augustus 2014 en bijgewerkt en van nieuwe foto’s voorzien op 4 juni 2018

Vlierbloesem gin cocktail

Proost!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vlierbloesem gin cocktail
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “Vlierbloesem gin cocktail

Geef een reactie