Sinaasappel muffins met havermout

Sinaasappel muffins met havermout

Muffins zijn echt simpel en ontzettend leuk om te maken. Geen mixer of keukenmachine nodig want teveel mengen is niet goed voor deze baksels, en zo ook bij deze heerlijke sinaasappel muffins met havermout. Gewoon even roeren een kwartiertje in de oven en je kunt al genieten van deze heerlijke cakejes.

Marmelade

Ik vulde deze muffins met sinaasappel marmelade een echte Engelse klassieker. Marmelade wordt gemaakt door de schillen van citrusvruchten mee te koken en zo ontstaat er een licht bittere smaak. Ik ben zelf dol op toast met boter en marmelade maar mocht je niet dol zijn op marmelade kun je voor deze muffins natuurlijk een andere jam gebruiken.

Havermout

Ik gebruik meestal grove havermout vlokken voor zowel mijn baksels als mijn ontbijtje. En ook hier heb ik die weer gebruikt, ze zien er leuk uit op de muffins en worden ook lekker knapperig. Als je niks anders in huis hebt kun je natuurlijk gewoon je normale havermout gebruiken.

Sinaasappel muffins met havermout

Wat heb je nodig voor de sinaasappel muffins met havermout:

 • 175 gram bloem
 • 25 gram havermout + extra voor bestrooien
 • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel baksoda
 • zest en sap van 1 sinaasappel
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 150 ml yoghurt
 • 1 ei
 • 9 theelepels sinaasappel marmelade

Hoe maak je de sinaasappel muffins met havermout:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed een muffin bakblik met 9 papieren muffin vormpjes of gebruik een siliconen bakvorm.
 2. Meng de bloem, havermout, suiker, bakpoeder en baksoda in een kom. In een andere kom meng je de sinaasappel zest, sap, olie, yoghurt en het ei door elkaar. Meng dan de droge ingredienten rustig door de natte totdat alles maar net gemengd is.
 3. Schep 1 eetlepel van het beslag in de 9 vormpjes en schep daar een theelepel marmelade op. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes. Bestrooi met een beetje havermout. Bak de muffins 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Deze muffins zijn zowel warm als koud erg lekker. Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten bak in de koelkast.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinaasappel muffins met havermout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie