Chorizo met tuinbonen en gort

Chorizo met tuinbonen en gort

Chorizo met tuinbonen en gort…misschien vind je dit vreemd klinken maar het is echt een heerlijke combinatie. De pittige chorizo past goed bij de tuinbonen en de zachte gort.

Chorizo

In Rotterdam zit een winkel met Spaanse delicatesen, jaren geleden was ik daar al eens geweest en onlangs vond ik het weer wel eens tijd om daar naar toe te gaan. Toen we daar voor de deur parkeerde had mijn dochter zoiets van, waar zijn we nu weer terecht gekomen. maar eenmaal binnen vond ze het geweldig 🙂 We kochten daar dus chorizo, niet de gedroogde versie maar echte worstjes in strengen.

Gort

Mijn oma at vroeger wel een gortepap met van die stukjes erin. Ik heb het nooit geproefd maar tegenwoordig zie je granen zoals gort ook terugkomen in gerechten ter vervanging van rijst en pasta. Ik vond de gort echt erg lekker, wat meer bite dan bijvoorbeeld rijst en de smaak is iets nootachtig.

Chorizo met tuinbonen en gort

Wat heb je nodig voor de chorizo met tuinbonen en gort:

  • 300 gram vlug gort
  • olijfolie
  • 100 gram chorizo, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 450 gram tuinbonen
  • 6 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • bosje peterselie, blaadjes fijn gesneden
  • chilipeper
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • citroen, in plakjes

Hoe maak je de chorizo met tuinbonen en gort:

  1. Kook de vlug gort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo totdat deze gaar is, ongeveer 5 minuten. Bak de knoflook even mee.
  2. Schep de tuinbonen erdoor en bak deze mee totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de zongedroogde tomaten toe en verwarm deze even mee. Schep de peterselie erdoor en chilipeper naar smaak, strooi er de kappertjes over.
  3. Verdeel over 4 borden en schenk er wat lekkere olijfolie over. Serveer met de plakjes citroen.

Natuurlijk kun je ook gewoon een lekkere gedroogde chorizo gebruiken.
Ook de kapertjes kunnen weggelaten worden als je daar niet van houdt. Ik gebruikte kapperappeltjes, de smaak is niet anders dan van gewone kappertjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chorizo met tuinbonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie