Granola cups met yoghurt en vers fruit

Granola cups met yoghurt en vers fruit

Granola cups met yoghurt en vers fruit zijn weer eens een ander soort ontbijtje en echt ontzettend lekker! En niet onbelangrijk, deze leuke ontbijt bakjes zijn super makkelijk om te maken.

Minder suiker

De trend om minder suiker te gebruiken is al een tijd aan de gang en ook de supermarkten en grote producenten gaan daar nu in mee. Zo kreeg ik deze maand van Albert Heijn een pakket met allemaal producten met minder suiker, je kunt op het etiket gelijk zijn hoeveel suiker er is toegevoegd aan de producten. Ik maakte deze granola cups van de geroosterde muesli met zaden die minder suiker bevat. Ik merk zelf ook dat ik regelmatig een suikerdipje heb nadat ik weer eens een verkeerd tussendoortje heb gekozen.

Vulling

Je kunt deze bakjes vullen met wat je maar lekker lijkt, ijs of slagroom kan natuurlijk ook. Ze zijn dan wel gelijk een stuk minder gezond 🙂 Maar gevuld met yoghurt en vers fruit, zijn ze goed vullend en een gezond ontbijtje of tussendoortje.

Granola cups met yoghurt en vers fruit

Wat heb je nodig voor de granola cups met yoghurt en vers fruit:

  • 150 gram granola
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel honing
  • yoghurt
  • fruit

Hoe maak je de granola cups met yoghurt en vers fruit:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden en vet 6 muffinvormpjes lichtjes in. Prak de banaan fijn en meng de honing en granola erdoor.
  2. Verdeel het granola mengsel over de 6 muffinvormpjes en maak een opstaand randje, duw goed aan met de bolle kant van een lepeltje.
  3. Bak de granola cups 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen in de vorm en haal ze er dan voorzichtig uit. Vul de bakjes met yoghurt en versier met fruit naar smaak.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Granola cups met yoghurt en vers fruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie