Gekleurde paprika plaattaart met tomatensaus

Paprika plaattaart

Ik kreeg dit idee door de mooie gekleurde paprika’s die ik zag liggen in de winkel. Het recept voor deze paprika plaattaart is heel simpel, zoals meestal met en plaattaart het geval is. Verse kruiden voegen extra smaak toe en noten zorgen voor nog meer crunch.

Gekleurde paprika

De gele en rode paprika’s zijn lekker zoet en heerlijk met de tomatensaus, ik voeg graag overal nog wat extra verse kruiden aan toe en door deze even in koud water te leggen blijft de groene kleur mooier. Deze tip en nog een aantal andere leerde ik bij de food workshops die ik mocht volgen als Albert Heijn ambassadeur. En deze plaattaart maakte ik voor de nieuwe minder suiker challenge van deze maand.

Inspiratie

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan! Instagram en Pintererest vindt ik altijd leuk om te bekijken maar ook als ik ergens iets ga eten zie ik altijd wel iets lekkers dat ik ook zelf wil gaan maken. Ook als ik soms producten thuisgestuurd krijg kan ik soms zoveel ideeën daarvan krijgen dat kiezen lastig wordt. Wel merk ik dat ik steeds meer simpele gerechten maak met niet al teveel ingredienten alhoewel ik daar soms nog wel van afwijk 🙂

Paprika plaattaart

Wat heb je nodig voor de gekleurde paprika plaattaart:

 • 1 rol koelvers bladerdeeg
 • 1/2 pot pastasaus basilicum
 • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
 • 75 gram geraspte mozzarella
 • 2 paprika’s in repen, verschillende kleuren is wel leuk
 • zout en peper
 • handjevol notenmix, grofgehakt
 • 1 eetlepel melk voor bestrijken
 • basilicum, fijngesneden

Hoe maak je de gekleurde paprika plaattaart:

 1.  Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Rol de bladerdeeg uit met het bakpapier op een bakplaat. Prik gaten in het bladerdeeg maar laat ongeveer een halve centimeter van de rand vrij. Verdeel de tomatensaus en de tijm over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte mozzarella.
 2. Verdeel de paprika’s over de bodem en bestrooi met zout en peper en de notenmix. Bestrijk de rand met een beetje melk en bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten, totdat de rand goudbruin is en de paprika zacht.
 3. Bestrooi met de fijngesneden basilicum en snijdt in stukken. Serveer warm of koud.

Ook lekker met een groene salade als avondeten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekleurde paprika plaattaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie