Zomerse citroen granola met aardbeien en quinoa pops

Zomerse citroen granola

Op het moment heb ik wel even een dingetje met citroen. Deze zomerse citroen granola bijvoorbeeld is ook weer een heerlijk fris gerechtje. Je proeft echt citroen en deze granola is niet te zoet.

Gevriesdroogd fruit

Dit is tegenwoordig gewoon te koop in de supermarkt. En de gevriesdroogde aardbeitjes die in deze granola zitten zijn echt heel lekker en fris. Ik gebruik ze ook om mijn yoghurt te versieren of in mijn ijs! Ook frambozen zijn gewoon gevriesdroogd te verkrijgen in de supermarkt, zo leuk dat er steeds meer bijzondere en vooral lekkere ingrediënten gewoon in de winkel om de hoek te vinden zijn zodat je zelf leuke gerechtjes kunt maken.

Granola

Er staan al best wel veel granola recepten op Cookingdom, allerlei smaakjes en speciale bereidingswijzen heb ik al geprobeerd! Deze is toch wel weer bijzonder door de quinoa pops die lekker knapperig zijn en een heerlijke aanvulling op de aardbeien. Ook deze quinoa pops koop je gewoon bij de goed gesorteerde supermarkt!

Zomerse citroen granola

Wat heb je nodig voor de zomerse citroen granola:

  • 3 eetlepels kokosolie
  • sap van 1 citroen en de zest van 2 citroenen
  • 60 ml honing
  • snuf zout
  • 125 gram grove havermout
  • handjevol quinoa pops
  • gevriesdroogde aardbeien naar smaak

Hoe maak je de zomerse citroen granola:

  1. Verwarm de oven voor tot 125 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kokosolie met het sap en de zest van de citroenen en voeg de honing en een flinke snuf zout toe.
  2. Roer de havermout door het mengsel en verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Bak de granola 35 tot 40 minuten totdat de granola goudbruin is. Roer iedere 10 minuten even door.
  3. Haal de granola uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat. Voeg nu de quinoa pops en gevriesdroogde aardbeien toe en roer voorzichtig door.

De granola is nog plakkerig als hij uit de oven komt maar dat komt goed.
We bakken deze op een lagere temperatuur, we willen niet dat de toch wel vochtige havermout verbrand maar wel mooi gaar en knapperig wordt.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerse citroen granola met aardbeien en quinoa pops
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie