Ingemaakte jalapeno pepers met bier

Ingemaakte jalapeno pepers met bier

Ingemaakte jalapeno pepers met bier! Ik doe gewoon even mee met de laatste trend, je eigen groente en fruit inmaken. Ik gebruik mijn favoriete pepers en mijn lievelingsbier soort IPA.

Het is een super simpel receptje maar de pepers zijn echt heel lekker na een paar daagjes in de koelkast en overal bij te gebruiken!

Jalapenos

Deze glanzende groene pepers worden vaak gebruik in de Mexicaanse keuken. Ze zijn niet zo pittig als bijvoorbeeld Spaanse pepers maar echt heel mild zijn ze meestal ook niet. Als ze rijper worden kleuren ze rood en worden ze zoeter maar ook pittiger.

IPA

IPA, wat staan voor Indian pale ale, is een bitter en fris bier. De smaak ontstaat doordat er extra hop toegevoegd wordt om deze langer houdbaar te houden. Het verhaal gaat dat dit gedaan werd om bier met schepen vanuit Engeland te kunnen vervoeren naar India. Het schijnt niet helemaal waar te zijn want andere biersoorten doorstonden de verre reis ook. Maar eigenlijk doet dat e niet zo veel toe, dit bier is echt heel lekker en verfrissend.

Ingemaakte jalapeno pepers met bier

Wat heb je nodig voor de ingemaakte jalapeno pepers:

  • 4-5 grote jalapenos
  • 220 ml IPA bier, of ander licht bier naar keuze
  • 220 ml appel cider azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel zwarte peper korrels

Hoe maak je de ingemaakte jalapeno pepers:

  1. Snij de jalapenos in plakjes, je kunt ze dun snijden maar in dit geval vind ik iets dikker wel lekker. Verwijder zoveel mogelijk van de zaden. Vul er 2 schone potjes met afsluitbaar deksel mee.
  2. Verwarm in een steelpan het bier met de azijn, suiker, zout en peperkorrels totdat de suiker en zout zijn opgelost.  Giet de inmaakvloeistof over de jalapenos en sluit de potjes af.
  3. Na 24 uur zit er al smaak aan de jalapenos. Je kunt deze in de koelkast een aantal weken bewaren.

Lekker bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd maar ook op een broodje met filet americain smaakte deze pepers goed!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Ingemaakte jalapeno pepers met bier

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ingemaakte jalapeno pepers met bier
Published On
Preparation Time
Cook Time

Geef een reactie