Wat eten wij in de herfst, comfortfood!

Wat eten wij in de herfst

Ik hou van de herfst, van het frisse in de lucht, de gekleurde bladeren en de hartverwarmende gerechten. Ik besloot daarom een lijstje te maken met comfortfood, oftewel wat eten wij in de herfst.

Ik deel met jullie 7 van onze favoriete, verwarmende gerechten voor de herfst. De meeste gerechten die ik koos worden klaar gemaakt in de oven en laten het heerlijk ruiken in de keuken. Volgende week wordt het een stuk killer en ga ik zeker de oven aansteken, kan niet wachten!

Soep natuurlijk, ik lust dat altijd maar in de herfst vind ik het altijd nog net wat lekkerder! Deze pompoensoep met geitenkaas heeft lekker veel smaak en een prachtige warme kleur.

Wat eten wij in de herfst, comfortfood!

Nog iets heel lekkers met pompoen is deze curry met kip. En een heel bijzonder ingrediënt dat voor lekker veel smaak zorgt!

Kip en pompoen curry, by Cookingdom

Stoofvlees! Dat vind ik misschien wel het allerlekkerste. Deze met bier uit de oven is simpel en toch bijzonder door een speciale kruidenmix.

Wat eten wij in de herfst, comfortfood!Ook pulled pork uit de oven is lekker, je eet het op een broodje of uit een bowl met rijst en je favoriete groente.

Zoet pittige pulled pork

Een simpel receptje met appels, een plaattaart met aardappel en appel. Een heerlijk hartig gerecht met een beetje zoet.

Aardappel plaattaart met appel, By Cookingdom

Nog een hartig taartje, met paddenstoelen deze keer. Paddenstoelen en champignons mogen wat mij betreft niet ontbreken in de herfst!

Bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief

En als laatste gnocchi, uit de oven met heel veel kaas en een kruidige saus. Eerlijk gezegd vonden de kids dit 1 van de lekkerste pasta gerechten die ik ooit gemaakt heb 🙂

Gnocchi bolognese schotel

Vertel me wat jullie favoriete herfstgerechten zijn, wat is het recept dat je als eerste maakt als de temperaturen dalen en de regen en wind je binnen houden?

Geef een reactie