Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel

Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel

Als je me ergens voor wakker zou mogen maken is dat een bakje goeie sterke koffie! Natuurlijk moet je mij helemaal niet wakker maken maar dat terzijde. Deze cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel is ontstaan uit mijn liefde voor koffie.

Panna cotta

Panna cotta wordt vaak gemaakt met gelatine en hoort nog best wel zacht te blijven,een beetje wiebelig. Deze panna cotta is precies goed en echt heel simpel om te maken. Hou je van koffie dan is dit het perfecte toetje voor jou!

Koffie

Ik kreeg een aantal doosjes met koffie van Jones Brothers om uit te proberen en met de vraag of ik een lekker receptje kon verzinnen met koffie. Nou daar heb ik geen enkele moeite mee, ik gebruik regelmatig koffie in mijn baksels. Deze keer wilde ik eens iets anders en baseerde ik deze panna cotta op de populaire pumpkin spice latte.

Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel

Wat heb je nodig voor de cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel:

 • 4 gelatineblaadjes
 • 500 ml room
 • 100 ml melk
 • 75 gram suiker
 • 2 kopjes espresso

Voor de karamel:

 • 180 ml room
 • 20 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 1 theelepel pumpkin spice

Hoe maak je de cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel:

 1. Plaats de gelatine blaadjes in een kom met warm water en laat zo’n 10 minuten weken. Meng ondertussen de room met de melk en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
 2. Knijp de gelatine blaadjes uit en meng deze door de vers gezette koffie. Giet de koffie bij het roommengsel en roer goed door. Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes of kopjes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
 3. Maak de karamelsaus door in een pannetje de room met de boter te verwarmen tot het net kookt. Voeg hieraan de pumkin spice toe en roer goed door. Verwarm in een pannetje met dikke bodem de suiker totdat deze begint te kleuren en alles gesmolten is, haal van het vuur.
 4. Giet er voorzichtig onder voortdurend roeren de warme room bij. Pas op dit gaat borrelen! Giet de saus in een potje en sluit af. Laat de karamelsaus helemaal afkoelen.
 5. Voor het serveren schep je wat van de karamelsaus over de panna cotta en versier met een chocolaatje.

De koffie van Jones Brothers kreeg ik opgestuurd om een gerecht mee te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie